Krille åter i truppen – Erik knäskadad

IFK Skövdes elittrupp har drabbats av ytterligare en skada och nu återinträder veteranen och assisterande tränaren Kristian ”Krille” Svensson i elitlagets trupp.

-Det känns helrätt och roligt att Krille kliver i igen, säger IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell i en kommentar.

Skadeproblemen har som bekant varit stora denna höst för IFK Skövde. I förra veckan fylldes skadekvoten på när främre korsbandet gick av på Victor Ljungquists vänstra knä. På lördagen var oturen framme igen. Erik Sääf föll illa i en attack i matchen mot Hammarby och fick lämna planen. I nuläget är det oklart hur allvarligt skadan är, men något spel den närmaste tiden är inte aktuellt.

Krille byter sida…

Efter långt över 400 elit-, slutspels- och Europacupmatcher med över 2 000 mål avslutade Krille sin aktiva karriär i IFK efter vårens SM-finaler. Istället blev 40-åringen assisterande tränare till Henrik Signell. Från och med måndagens träning är det alltså dags att byta sida igen…

För Kille kändes det självklart att svara ja när han fick frågan om att förstärka truppen.

-Att hjälpa till i detta extrema läge var givet, men sedan får vi ta ett steg i taget och se hur kroppen reagerar. I första hand kanske det gäller att överleva de första passen, säger den förre lagkaptenen med ett leende.

Sigge understryker att Krille i första hand blir ett tillskott på träningarna när det nu saknas många spelare.

-Även om Krille är ungdomlig i både sinne och kropp måste vi ha respekt för åldern och att han inte ägnat sig åt tuff elitidrottsträning det senaste halvåret.

Erik missar drömmatchen

Erik Sääf har efter återkomsten till IFK fått mycket speltid – inte minst på nio meter. Lovorden har varit stora och nu såg Erik fram mot semifinalen i ATG Svenska cupen mot Amo Handboll – den klubb Erik spelade med förra säsongen.

-Det var ju nästa osannolikt att vi skulle få möta Amo i cupen. Det hade varit så kul, säger en besviken Erik.

Istället väntar undersökning av knät de kommande dagarna.

-Jag har inte haft någon knäskada tidigare och nu hoppas jag bara på det bästa, säger 21-åringen.

IFK:s sportchef Ul Nyström konstaterar att klubben haft osedvanligt mycket som gått emot den här hösten.

-Det känns nu väldigt bra att Krille tackat ja till att återgå i truppen. Sedan är det ingen hemlighet att vi letar efter spelare för att förstärka truppen , säger sportchefen.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström