Krille på bänken – hoppas på revansch

Kristian Svensson är tillbaka på ledarbänken. Efter torsdagens knäskada under förlustmatch mot Lugi HF blir det inget mer spel för ”Krille” innan januariuppehållet. Oavsett om den biträdande coachen sitter på bänken eller kämpar på planen lovar han ändå att IFK Skövde ska ge skåningarna en tuff match på måndag.

-Utan att underskatta Lugi så är vi i laget överens om att vi kan prestera ett bättre anfallsspel än det vi visade upp i torsdags. Under helgen har vi nu analyserat matchen. Vi kan bättre än så här och det ska vi visa upp för hemmapubliken när vi får chans till revansch för förlusten i Lund, säger han.

Det var en bit in i första halvlek som Kristian Svensson skadade sitt knä. Allt tyder nu på att skadan kommer innebära en rehabilitering på fyra till sex veckor. När januariuppehållet för Handbollsligan är över, hoppas ”Krille” kunna vara tillbaka i laget. Att han vill fortsätta spela under resten av säsongen är han helt klar över.

-Om ledningen vill ha mej kvar vill jag gärna fortsätta spela, säger 40-åringen, som inte förnekar att han gärna vill vara med när IFK på nyåret ska spela Europacupmatch mot Minsk från Belarus.

-Det är oerhört utvecklande med Europaspel och jag vill gärna vara med igen på den resan med IFK. Man lär väldigt mycket och det är en oerhört värdefull erfarenhet för laget, menar ”Krille”.

Nu återstår att se om han får uppleva EHF-spelet som ledare eller spelare. Hur knäskadan utvecklas får den närmaste rehabiliteringstiden utvisa. På måndag är det Lugi som gäller och då återfinns Svensson på ledarbänken för att stötta sitt lag.

Text: Annika Andersson  Foto: Viktor Ljungström