Kristianstad förlorade i Europaspelet

IFK Skövdes semifinalmotståndare i det pågående SM-slutspelet var chanslösa mot det tyska topplaget Magdeburg i European League-kvartsfinalen på tisdagen. Tyskarna vann i Kristianstad med 34-28 (16-13).

 

Skåningarna hängde med en kort bit in på andra halvlek. Olafur Gudmundsson bröt matchen tidigt skadad.

– Jag vet inte hur illa det är med Olafur. Men det är givetvis ett avbräck när vår kapten är borta, sa Kristianstads-tränaren Ulf Larsson.

Viasat-experten Ola Lindgren fyllde på med att Gudmundsson missat flera matcher under våren på grund av skada.

– Det är svårt att värdera vad Kristianstad fick ut av den här matchen med tanke på mötet med IFK Skövde på lördag. Magdeburg var alldeles för bra, tyckte Ola.

Både Lindgren och Ulf Larsson uttryckte oro för tappad energi under andra halvlek-

– Jag hade hoppats att vi skulle få med både ett bättre resultat och mer fart med tanke på Skövde-matchen, funderade Kristianstad-tränaren.

Espen Christensen stod i stort sett hela matchen i hemmamålet. Fredrik Petersen tog över rollen som vänstersexa. Greger Ocvirk, som aldrig byttes in i lördags, fick nu mycket speltid och Adam Nyfjäll (avstängd senast) blev främste målskytt med fem putsar. På nio meter hade Kristianstad luftat hela åtta olika spelare redan efter 45 minuter.

Ulf Larsson fick sista ordet inför mötet med IFK Skövde på lördag som är den andra semifinalen i bäst av fem:

– Det är en balansgång och svårt att veta vilken belastning man ska ligga på när vi matchar på två fronter. Chansen att vända detta i returen i Magdeburg nästa tisdag är närmast omöjlig. Men möjligheten mot Skövde har vi kvar.

Text: Kjell-Ove Andersson