Kristianstad taggar upp?

Ajöss till Europa  – så räkna med att det är ett heltaggat IFK Kristianstad som kommer till Arena Skövde på lördag. Där och då väntar Skåne-lagets sista chans att förlänga säsongen – annars är det goodbye även på svensk mark.

IFK Skövdes motståndare i den pågående SM-semifinalen hade som väntat ingen möjlighet att vända European League-returen i Magdeburg. Det blev stryk på tisdagskvällen med 39-31 (23-12)  mot det tyska topplaget och deras fullblodsproffs med bland annat svenskarna Tobias Thulin och Daniel Pettersson i truppen.

Uppförsbacken var (för) stor efter förlusten i hemmamötet med 34-28 för en vecka sedan. Nu handlade det mer om en evakuering, ja knappast ens en träningsmatch för gästerna.

Magdeburg gjorde 10-3, 18-8 och 23-12 i paus mot svenskarna som tydligt agerade med fokus en bit längre fram (läs lördag). Kristianstad använde försiktigt och sparsamt två olika uppställningar och bytte efter klockan efter en kvart i varje halvlek.

Ena niometerslinan bestod av Ocvirk-Gudmundsson-Einarsson, som alla är kallade till EM-kvalspel för Slovenien respektive Island mellan tredje och eventuell fjärde SM-semifinalen. Den andra av Bozic-Nilsson-Henningsson som också var piggast och “vann” sista kvarten åt sitt lag med 11-7. Zoran Bozic blev målbäst med sju fullträffar. Markus Olsson stannade hemma eftersom familjen väntar tillökning.

Tränaren Ulf Larsson saknades åter – precis som i lördags – eftersom han testats positivt för covid 19. I andra halvlekens timeout (också på klockan 15.02) deklarerade vikarierade coachduon Jesper Larsson/Fredrik Petersen vid underläge med tolv bollar:

– Tänk positivt. Det är viktigt vi tar fram något bra vi kan använda oss av på lördag.

För Kristianstad krävs en vinst i den tredje semifinalen i SM-slutspelat för att i så fall reducera till 1-2 i matchserien i bäst av fem. Annars är säsongen över.

Så räkna med ett heltaggat Skåne-gäng i Arena Skövde.

(Matchen börjar kl 16.00 och visas i CMore samt Sportkanalen.)

Text: Kjell-Ove Andersson