Marcus till Arenan i Hallbys dräkt…

På måndag tågar Marcus Holmén in i Arena Skövde – dock inte som under två säsonger i IFK Skövdes tröja utan i gästade IF Hallby HK:s.

-Det ska bli jättekul att komma till Skövde igen. Ser verkligen fram mot matchen, säger Marcus som är ny för den här säsongen i Hallby.

Marcus har Aranäs som moderklubb och kom från Kungsbackaklubben till IFK Skövde inför säsongen 2017-18. Det blev två år innan Danmark och proffslivet i Nordsjälland Håndbold väntade. Nu har han alltså återvänt till den svenska ligan och trivs utmärkt i Jönköpingsklubben.

Att spela mot IFK Skövde i ATG Svenska cupen känner Marcus som en riktig krydda i höstspelet.

-Jag hoppades att det skulle bli Aranäs eller Skövde när lottningen gjordes. Extra kul ändå att det blev Hallby mot IFK eftersom det finns så många kontakter och spelare som varit med i båda klubbarna, säger 28-åringen.

Satsar på vinst

Första mötet i denna åttondelsfinal vann som bekant IFK Skövde med fyra måls övervikt (33-29).

-Vi satsar förstås på att vinna med fem måls övervikt och gå till kvartsfinal. Alla vet ju hur det snabbt kan svänga i handboll. Och i första matchen vann vi ju andra halvlek med fyra bollar!

Hallby i storform

Hallby har inlett ligan på ett mycket imponerande sätt. Vinsten på bortaplan mot Ystads IF (25-24) i premiäromgången följdes upp med storseger i lördags mot Lugi –även det på bortaplan. Hallby vann med hela 32-23 och toppar serien med full pott efter två omgångar.

Marcus Holmén visade vilken stor form han är i. Straffräddningar och närmare 50 i räddningsprocent talar sitt tydliga språk.

Även övriga spelare i Hallby som har historia i IFK Skövde utmärkte sig. Hampus Söderman gjorde tre mål. Jesper Järlfors två och Noel Litstrand ett.

Det svänger i cupen

Att det kan svänga i cupen var lördagens åttondelsfinal i ATG Svenska cupen mellan Ystads IF och IK Sävehof ett bevis på. Sävehof kom till Ystad med en fördel på hela nio mål efter första matchen i Partille (36-27).

Innan matchen i Ystad var slut hade hemmalaget tagit in hela underläget och kvitterat den totala ställningen. Då fick shoot out tillgripas för att få fram kvartsfinallaget. Den vann Sävehof genom att sätta sista skottet sedan Ystad missat sitt sista friläge.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström