Matias Helt Jepsen till Kristianstad nästa säsong

IFK Skövde HK:s playmaker Matias Helt Jepsen kommer från säsongen 2022-23 att spela i IFK Kristianstad. Denna säsong blir alltså Matias fjärde och sista i IFK:s blåvita dress.

Matias kom till IFK Skövde säsongen 2018-19 och gjorde succé direkt. Premiärsäsongen utsågs han till ligans värdefullaste mittnia. Nuvarande kontraktet gällde även över 2022-23, men bryts nu alltså efter det kommande spelåret.

-Det har varit en speciellt period för mig och min familj. Vi är och har varit väldigt glada över att vara här i Skövde, men tror att detta blir den bästa lösningen för mig som handbollsspelare och min familj, säger Matias och understryker att det blir full satsning på ett lyckat sista år i IFK.

-Vi har ett helt år att spela och vinna tillsammans, säger 33-åringen.

En del av elitidrotten

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström säger att han självklart gärna hade sett att Matias stannat kvar i klubben.

-Matias har sedan han kom till föreningen varit en stor ledare och ambassadör för oss och vårt lag, såväl på som utanför planen. Jag vill också förtydliga att han fortfarande är det även denna säsong, säger Nyström som samtidigt har respekt för att Matias söker nya utmaningar med sitt spel.

-Som jag sagt tidigare; spelare kommer och går och det är en del av elitidrotten. Slutet på något är också början på något nytt.

-Det är så jag valt att se på detta. Jag önskar Matias och hans familj all lycka framöver när äventyret i Skövde är över, säger IFK:s sportchef.

Fotnot: Matias kom till Skövde efter ett år i österrikiska klubben Tyrol och dessförinnan två år i Grasshoppers Club Zürich. I Danmark spelade han i följande lag Team Tvis Holstebro (2006-2007), HC Midtjylland, (2007-2009), AG København (2009-2010), Fredericia HH Elite (2010-2011), Skanderborg Håndbold (2011-2013) och Ribe-Esbjerg HH (2013-2015).

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström