Noel Litstrand till Hallby

För tre veckor sedan debuterade han med IFK Skövde HK i Handbollsligan. Nu har Noel Litstrand gjort klart med IF Hallby HK.

-Det känns både tråkigt och kul. Att pröva något nytt är förstås spännande, säger Noel som satt på bänken när Hallby mötte Eskilstuna Guif i måndags.

Även om Noel säger att han hela tiden trivts bra och utvecklats i IFK Skövde tyckte han att det kändes bra att ta chansen när Hallby – som är Noels moderklubb – visade sitt intresse. Familjen Litstrand bor i Jönköping. Pappa Anders har spelat på elitnivå både i IFK Skövde och Hallby – något som Noel alltså snart kan dela.

IFK:s sportchef Ulf Nyström vill först tacka Noel för sin tid i klubben.

-Han har gjort stora framsteg och utvecklats väldigt mycket i vår miljö. Dessutom är det en kanonkille på alla sätt och vis, vilket jag tror alla som haft med honom att göra under tiden i klubben kan instämma i, säger Uffe.

Lämpligt tillfälle

Noel går nu sista året på NIU-gymnasiet i Skövde.

-Med tanke på mycket distansstudier och att examen närmar sig var det ganska naturligt att byta nu, förklarar Noel som fyller 19 i maj.

Niometersspelaren fick debutera i IFK när serien startade om mot IFK Ystad i början på denna månad. Det blev ett mål direkt. Han fanns också på bänken i mötet med Redbergslid.

Spännande söndag…

Nu är det alltså Hallby som gäller även om han fick nöja sig med bänken i första matchen med nya klubben. På söndag är det dags för mötet mellan IFK Skövde och Hallby.

-Hur det blir då vet jag inget om ännu, men det skulle nog kännas lite konstigt att tillhöra motståndarna i Arena Skövde, säger Noel.

Efter examen i vår har Noel planer på att arbeta något år innan han tar upp pluggandet igen.

-Vad det blir vet jag inte riktigt ännu, men i framtiden är förstås drömmer att bli handbollsproffs, säger han med ett leende.

Ulf Nyström önskar Joel all lycka framöver.

-Vem vet. Han kanske kommer tillbaka till oss en dag. Att han nu hade ambitionen att komma hem igen till sin moderklubb har jag all respekt i världen för när chansen nu gavs.

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström