Norskt besök i försäsongsturneringen

Det står klart att det kommer att bli en hel del matchande för IFK Skövde HK tidigt under den kommande säsongen. Den kollektiva träningen drar igång den 21 juli och redan helgen den 6-7 augusti är det dags för den traditionella försäsongsturneringen på hemmaplan. Svenska cupen startar sedan för IFK:s del den 18 augusti.

 

– Det känns glädjande att vi nu kan meddela att Elitlaget på allvar kan inleda sina förberedelser på hemmaplan, säger sportchef Ulf Nyström.

Det norska topplaget ØIF Arendal kommer till Skövde tillsammans med två lag ur svenska Handbollsligan. Dels kommer Hammarby handboll, som åter tar klivet upp i högsta ligan, dels får vi dessutom se Eskilstuna Guif, som för övrigt även var med på förra årets försäsongsturnering (bilden ovan från mötet IFK-Guif).

Vi får anledning att återkomma med mer information om upplägget.

 

Dags för ny cupseger för IFK?

Svenska cupen i handboll är som bekant tillbaka med start både på herr- och damsidan i augusti. IFK Skövde har fina traditioner inte minst med en eger i hela cupen 1987.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker att det är jättekul att turneringen är tillbaka igen och i en nyutvecklad tappning.

– Ja, vi har ju positiva minnen av Svenska cupen – inte minst i då vi vann  efter några magiskt fina insatser mot allsvenska lag som Warta, Drott och Cliff, minns Uffe.

IFK Skövde tillhörde på den tiden landets näst högsta division. I år kommer IFK att ställas mot Redbergslids IK, allsvenska Västerås Irsta och div 1-laget IFK Tumba i gruppspelet.

Matcherna kommer att spelas enligt följande: onsdag 18/8 Västerås Irsta (b), onsdag 25/8 RIK (h), lördag 28/8 IFK Tumba (b).

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström