Nytt elitkontrakt med William Elovson

William Elovson har signerat ett nytt tvåårigt elitkontrakt med IFK Skövde.

-Det känns jättekul och verkligen motiverande att satsa ännu hårdare, säger den högerhänte niometersspelaren som har IFK som moderklubb.

William gjorde sitt första elitmål när Handbollsligan drog igång i höstas med matchen mot Alingsås.

-Nu är förstås ambitionen i första hand att få så mycket speltid som möjligt och vara med och bidra till en bra avslutning på den här säsongen, säger William som fyller 19 i augusti.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är väldigt glad att William signerat ett elitavtal med klubben.

-William är en stor talang som på senare år utvecklats enormt, inte minst fysiskt. Det kommer att bli väldigt spännande att följa hans fortsatta utveckling inom ramen för vår elitverksamhet. Han har många otroligt fina egenskaper för att på sikt kunna bidra mycket även i vårt elitlag, säger Ulf Nyström.

Från bollskola till eliten…

William började i IFK:s bollskola en gång i tiden och beslutade sig i 14-15-årsåldern att satsa helt på handboll. Han kommer från en riktig handbollsfamilj. Pappa Robert var som målvakt med och förde upp IFK i högsta serien för drygt 30 år sedan. För Robert blev det sedan 120 matcher i högsta serien kryddat med åtta slutspels- och sex Europacupmatcher. Anette (flicknamn Hägg) var en mycket duktig spelare och spelade bland annat 1992-93 i Skara HF. Williams syster Fanny spelar i Skövde HF och har där tagit stora steg denna säsong.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström