Nytt kontrakt med Daniel Björk

Daniel Björk har förlängt kontraktet med IFK Skövde HK ytterligare en säsong och är därmed klar över säsongen 2022-23.

-Det känns givetvis tryggt att ha klart över en längre period. Det är ju också ett bevis på att klubben har förtroende för mig, säger högernian.

Konkurrensen på just högernio i IFK har som bekant varit hård med Jack Thurin och Kristian Svensson på samma position. Nu har ju ”Krille” slutat och det ger förstås möjligheter för Daniel.

-Ambitionen är givetvis att få mer speltid. Kontraktsförlängningen ger ju också energi att satsa ännu mer, säger Daniel som fyller 20 år i augusti.

Spännande framtid

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström konstaterar att Daniel är en ung talangfull spelare.

-Det blir mycket spännande att följa honom i vår miljö framöver. De senaste säsongerna har ju också visat vad just “miljön” kan göra i utvecklingshänseende för många av våra yngre spelare. Just i det här fallet hoppas jag verkligen att det skall fortsätta att hjälpa Daniel på vägen framåt.

Daniel Björk började med handboll när han var 7–8 år gammal och har IFK Skövde som moderklubb. Hittills har det blivit 18 matcher i Handbollsligan med sex mål i protokollet.

Ulf Nyström poängterar att Daniel har, med skott och explosivitet som adelsmärke, gått den långa vägen i klubben. Detta är också värt att poängtera och något som jag tycker är väldigt roligt i sammanhanget, säger sportchefen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

.