Nytt tufft Skånemöte väntar

Efter dubbelmatcherna mot Lugi HF är det redan på torsdag dags för nästa Skåneresa för IFK Skövde. Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap laddar för att ta sig an Ystads IF på bortaplan.

 – En poäng av fyra möjliga mot Lugi är ni väl inte helt nöjda med. Finns det ändå något positivt att ta med sig från de här matcherna?

– Nej, det är vi såklart inte om man summerar det på det sättet. Vi gjorde trots allt en betydligt bättre match senast i Arenan. Vi  var bara några sekunder ifrån att vinna den efter att ha varit i underläge nästan hela matchen. Därmed tar vi med oss att vi återigen visar bra moral och att vi är starka sista delen av matchen. Vi har ett betydligt bättre anfallsspel än vad vi hade nere i Lund så det var positivt att vi löste deras försvar den här gången.

 – Tätt spelschema och en lång resa. Hur hanterar ni det för att komma så bra förberedda som möjligt?

 – Vi kommer att ta det ganska lugnt träningsmässigt fram till matchen och slipa på diverse detaljer som blir viktiga mot Ystad. Det gäller att lyssna på spelarna och att se till att hantera belastningen hos var och en av dom på ett så optimalt sätt som möjligt.

– Man kan väl förmoda att det är två ganska revanschsugna lag som drabbar samman. Ystads IF har ju också bara tagit en poäng i de senaste dubbelmatcherna – en förlust och en oavgjord mot Hammarby.

– Jag kan inte svara för hur dom känner, men jag vet i alla fall att vi kommer göra allt som står i vår makt för att vinna så att vi har två poäng med oss i ryggen när vi ska fira jul.

– När ni möttes i Skövde för två veckor sedan vände ni underläge till seger efter en stark andra halvlek. Kan ni ta med er den känslan när ni kommer till Ystad Arena?

– Det är ju såklart något vi vill ta med oss in i matchen. Sen är det inte så enkelt att man kan välja fullt ut vilka känslor som infinner sig under matchen. Detta är något vi hela tiden jobbar med, att sträva efter att ha rätt tillstånd oavsett hur vi presterar individuellt och kollektivt.

 – Efter denna match väntar Aranäs på annandagen och Önnered i mellandagarna. Därefter blir det ett långt EM-uppehåll. Betyder det att ni får vänta lite med julfirande och inrikta er på ett starkt avslut på 2021?

– Vi kommer kunna fira jul med nära och kära på julafton då vi är lediga. Sedan tränar vi på juldagen igen så nubbarna får vi ge till någon annan den här julen.

Frågeställare: Bengt Andersson