Oavgjort på nytt för IFK

För andra gången inom loppet av två dagar fick IFK Skövde räkna in ett oavgjort resultat. Tisdagskvällens möte med OV Helsingborg i Handbollsligans bottenskikt slutade 32-32 efter IFK-ledning i paus med 16-15.

Det här var en match som svängde fram och tillbaka och i motsats till i söndags mot Önnered i söndags blev det målrikt och stundtals öppna spjäll i försvarsspelet.

IFK-tränaren Henrik Signell konstaterade också att utfallet av insatsen blev samma som för två dagar sedan.

-Senast hade vi svårt att göra mål och försvarsspelet var bra. Nu blev det tvärtom. Det blev absolut för många misstag för att vi ska vara nöjda, summerar Sigge.

Fram och tillbaka…

Efter en inledning där lagen följdes åt tog IFK en ledning med fyra mål (10-6) och det såg ganska bra ut. Efter en time out signerad IFK blev resultatet istället en period där OV firade triumfer och vann med 6-1 och gick upp i tremålsledning. 15-12 på anslagstavlan förvandlades dock i slutminuterna till pausledning för IFK efter fyra snabba mål.

Nya dåliga perioder

Andra halvlek började på ett sätt som gav hopp om att IFK skulle glida iväg. Efter ledning med 20-17 handlade det dock om Helsingborg, som helt plötsligt –med bland annat fyra raka mål – var i ledning med 23-21. IFK kunde aldrig återta ledningen och hemmalaget ledde flera gånger med två mål. Victor Ljungquist fick göra ett inhopp och kvitterade till 31-31. Efter nytt hemmamål räddade Jack Thurin poäng med kvittering på straff i slutminuten.

Nöjda och missnöjda

Efter matchen var det ganska tydligt att både IFK- och OV-spelarna hade blandade känslor. Det fanns glädje över att det ändå blev poäng, men samtidigt missnöjde över utebliven seger. Det var till exempel något som både Jack Turin och OV:s Emil Andersson gav uttryck för i efterföljande TV-intervjuer.

Ljuspunkter

Jack Thurin fick pris som bäste IFK-are och det förtjänar förstås en tiomålskytt (varav fyra straffar). Rasmus Wremer var säkerheten själv från början och gjorde sex mål på lika många avslut. Richard Hanisch och Matias Helt Jepsen får klart godkända MEP-poäng.

Håvard Åsheim och Fabian Norsten turades om i målet och stod för nio respektive sju räddningar.

Micke nära stoppa IFK…

Victor Hedin var tillsammans med Emil Andersson förgrundsfigurer i OV. Michael Andersson i målet gjorde allt för att stoppa sina gamla lagkamrater i Skövde och var nära med sina tio räddningar och ett mål framåt.

Kan bättre

Henrik Signell konstaterar också att det var svårt att stoppa OV:s attacker.

-Men vi vet att vi kan bättre. Det hoppas jag vi ska visa hemma mot Malmö på fredag – ett lag vi har gjort bra ifrån oss mot tidigare. Jag tror också att det är ett motstånd som dessutom passar oss bättre, säger IFK-tränaren

Målskyttar

IFK Skövde HK: Jack Thurin 10, Rasmus Wremer 6, Richard Hanisch 5, Mathias Helt Jepsen 4, Dan Beck-Hansen 2, Kristian Svensson 2, Rex Blom 1, Herman Dyberg 1 och Victor Ljungquist 1.

OV Helsingborg HK: Viktor Hedin 8, Emil Andersson 5, David Florander 5, Linus Nilsson 4, Emil Hansson 3, Anton Månsson 2, Sebastian Hansson 2, Henrik Hecht Knutsen 2 och Michael Andersson 1.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström