På lördag lär IFK åter spela inför en stor publik

 Efter vinsten mot Redbergslid i den dramatiska matchen i lördags blev det ett veckolångt uppehåll till nästa fight. För andra bortamatchen den här säsongen lär IFK-arna möta ett stort och kompakt läktarmotstånd. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell förbereder sitt manskap för att spela mot en högljudd publik i Eriksdalshallen i Stockholm när Hammarby tar emot.

– Efter många månader med läktartystnad ställer det väl till lite kommunikationsproblem när det finns publik som är så högljudd som Bajjen-fansen lär bli på lördag?
– Ja, ska man hitta nåt positivt med avsaknaden av publik så har det ju varit betydligt lättare för mig att kommunicera med spelarna på plan under match, men också för spelarna sinsemellan ute på plan. Men jag väljer ju att ha mycket och högljudd publik alla dagar i veckan såklart.

 – Hammarby som nykomling har väl också överraskat i inledningen av ligan. Vad har imponerat mest hos Patrik Fahlgrens manskap?
– Jag är inte överraskad över deras start då jag tycker dom har ett starkt lag med några fina värvningar inför uppflyttningen till ligan. Dom har smarta spelartyper och är flexibla i sin spelidé så de har inga problem att förändra en negativ matchbild.

 – Är det något ni kan ha nytta av från försäsongsmötet med Hammarby?
– Det finns det säkerligen. Vi analyserar såklart den matchen som en del i våra förberedelser. Hammarby har precis som alla andra lag styrkor och svagheter som vi har med oss i den taktiska planen.

– Det blev svängigt mot RIK senast. Vad tar ni med från en sådan match där det ändå blir en seger till sist?
– Framförallt moralen och att vi inte alltid behöver spela på topp för att vinna. Det betyder inte att vi kommer gå in i någon match under säsongen med något annat än med full inställning.

 – Ni har haft en hel veckas uppladdning för denna match, vilket ju är lite ovanligt med tanke på att vi ofta har tätt spelprogram. Betyder det annorlunda upplägg?
 – Skillnaden blir att vi inte behövt gå in i förberedelserna för nästa match direkt, utan att vi fått några dagar på oss att jobba med oss själva och vår egna utveckling.

 – Hur ser det ut i truppen nu när det gäller skador och återhämtning av skadade spelare?
– Tyvärr har ju Victor Ljungquist korsbandsskadats och är borta lång tid framöver. I övrigt räknar vi med samma manskap som senast.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström – bilden från försäsongsmötet mellan IFK och Hammarby.