Publikrestriktioner släpps den 29 september

Regeringens besked på tisdagen att alla publikrestriktioner släpps den 29 september tas givetvis emot med stor glädje inte minst inom idrottsrörelsen.

-Som vi har väntat på detta. Nu hoppas vi kunna hälsa vår kära publik välkommen igen och att allt återgår till det gamla vanliga när vi kommer in i oktober månad, säger IFK Skövde HK:s klubbchef Erik Sackari.

Som IFK meddelat tidigare blir det redan till ligapremiären mot Eskilstuna Guif på lördag (kl 17.00) lättade publikrestrektioner. Med gällande tillstånd om utökad publik får IFK ta in 655 personer i sittande publik. Arenan delas in i tre slutna separata sektioner (Norra, Södra & Balkongen) om 300, 300 och 55 personer. 

Samma regler kommer att gälla de två följande hemmamatcherna. Det handlar om andra åttondelsfinalen mot Hallby måndagen den 20 september och ligamötet med IK Sävehof fredagen den 24 september.

Tisdagen den 5 oktober väntar mötet med IFK Ystad i Arenan och då ska alltså alla restriktioner vara borta och Arenan kan fyllas på samma sätt som det var före covid-19:s utbrott våren 2020.