Rasmus hyllad för sagolik karriär

Ingen i IFK Skövde HK har spelat så många serie- och slutspelsmatcher och gjort så många mål som Rasmus Wremer. Nu är den sagolika karriären över och före tisdagens ligamatch mellan IFK och HK Hallby fick Rasmus sin välförtjänta hyllning.

Det blev 470 elitmatcher med 1 879 mål, 68 slutspelsmatcher med 249 mål samt 29 Europacupmöten med 122 mål innan Rasmus avslutade sin aktiva karriär i och med vårens SM-finaler.

I en nedsläckt arena kom Rasmus in tillsammans med hustrun Sofia och deras tre killar Alfred, Nils och Eskil. Spotlights fixerades på familjen innan sportchefen Ulf Nyström med väl valda ord hyllade IFK-ikonen och berättade om karriären.

En särskild hyllningstavla har producerats för att senare ta plats i Arenan. Tavlan bars in av de tidigare klubbcheferna Kjell Albansson, Bo Andersson och Niklas Börjesson samt nuvarande Erik Sackari.

Nuvarande ordföranden Ola Larsson överlämnade Rasmus sista matchtröja och blommor. Förre ordföranden Per Andersson var också på plats och speakern Johan Gustavson ledde ceremonin.

Rasmus hann förstås också säga några ord innan det var dags att bereda plats för kvällens match i Handbollsligan.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström