Rasmus laddar för slutet på karriären

Ingen har spelat så många elitmatcher i IFK Skövde som Rasmus Wremer. Ingen har gjort så många elitmål som Rasmus. Men nu ser han slutet på sin karriär. Det kommande slutspelet blir det sista Rasmus gör på den högsta handbollsnivån. Istället satsar han på en civil karriär som handlar om trädgård och miljö.

 

Handbollen är central i Rasmus Wremers liv och det har tagit tid att hitta ett sätt att i framtiden kunna hantera beslutet om att sluta karriären på handbollsplanen.

– Nu har jag tillsammans med föreningen kommit fram till att det är dags för ett avslut. Under det senaste året har jag hittat en väg som jag tror på för framtiden, berättar Rasmus som fyller 39 år i april.

Det handlar om att efter en ettårig utbildning inom trädgård  hitta en framtid som egen företagare.

Känslosamt avsked
IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström konstaterar att ta spelmässigt avsked från en spelare av Rasmus dignitet – med tanke på hans långa och framgångsrika karriär – alltid är känslosamt.

– Han har under väldigt lång tid varit en föreningens stora ambassadörer, såväl på som utanför spelplanen. Det kommer säkerligen att märkas, säger Uffe och berättar att han själv haft äran att träna Rasmus som junior.

– Efter det att han tog steget från IFK Mullsjö som ett ungt yrväder har han med stor ambition och vilja visat en enorm hängivenhet till handbollen i allmänhet och IFK Skövde Handboll i synnerhet.

Hittat en nisch
Rasmus har hittat en nisch han tror på och känner för.

– Det har stärkt min självkänsla och fått mej att hantera avslutet på ett sunt sätt. Nu känner jag mej mogen för att hitta en framtid inom mitt nya gebit.

IFK Skövde och framtiden där finns förstås också med i planerna. De tre sönerna spelar handboll och Rasmus är med som ledare för både 14-, 12- och 9-årslagen.

– Där kommer jag att finnas med och hur min framtid i föreningen sen kan utvecklas är något som får visa sig senare, säger och konstaterar också att den aktiva delen i IFK Skövde inte är slut.

Nu väntar ett spännande, roligt och viktigt slutspel som ger Rasmus en stor utmaning innan han avslutat sin karriär.

Stort lycka till
IFK Skövdes sportchef lyfter på hatten och önskar Rasmus stort lycka till framöver.

– Det är också väldigt glädjande att vi även framöver får ta del av hans tjänster som ungdomsledare för sina söner inom ramen för vår verksamhet. Rasmus kommer för all framtid bli ihågkommen som en sann IFK-legend och en våra stora spelare.

Efter slutspelet blir det alltså full satsning för Rasmus på det nya företaget Wremers trädgårdstjänst & utemiljö.