Sigge hoppas på starkt publikstöd

 Det är ganska tätt program i Handbollsligan nu och redan på tisdag är det dags för IFK Skövde att ta sig an IFK Ystad i Arena Skövde. För första gången på mycket länge är det som bekant också öppet för publik att komma fullt ut. Stort stöd från läktarna är förstås något tränaren Henrik ”Sigge” Signell hoppas på.

– Det här blir första gången för dig som IFK-tränare där det finns möjlighet att fylla läktarna i Arenan. Hur är den känslan?
– Jag ser verkligen fram emot det! Jag hör ofta killarna prata om vilket tryck det kan vara i arenan och det är ju såklart något jag längtat efter.

– Hur viktigt är publikstödet? Kristianstad senast bars ju fram av över 4 000 högljudda hemmafans.
– Ja, det gjorde dom verkligen! En stor och högljudd publik som finns där för oss när vi som mest behöver det i slutet av matcherna kan många gånger vara avgörande om vi vinner eller förlorar.

-Matchen i fredags slutade ju lite kaosartat. Har ni ändå lyckats lägga den bakom er?
– Ja, det har vi. Det var ett tråkigt slut på en jämn och tuff match, men nu är det fullt fokus på nästa uppgift och det är att vinna mot IFK Ystad.

 – Tre förluster i rad. Hur viktigt är det nu att komma in och plocka poäng igen?
– Det är klart att vi inte är nöjda med den poängskörd vi hittills har efter fyra spelade matcher. Men vi är trygga som grupp och vet att vinsterna kommer om vi fortsätter med allt vi gjort bra hittills och jobbar med att rätta till det vi kan utveckla och göra bättre.

– IFK Ystad vann mot Redbergslid senast och har spelat oavgjort mot IFK Kristianstad. Vad är främsta styrkor i Sebastian Seiferts lag?
– Jag tycker att dom är ett riktigt bra lag och jag är ganska säker på att det kommer vara ett av slutspelslagen till slut. Dom har många fina spelartyper, en bred trupp och ett varierande försvarsspel som är svårforcerat.

– Skadeläget måste vi tyvärr alltid tas upp. Jack Thurin är borta ytterligare en tid, men hur ser det ut för övrigt?
– I övrigt ser det fint ut. Vi har inga bakslag och jag tror och hoppas att vi också har ett välkommet tillskott i laget; En publik som bär fram oss till seger på tisdag.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström