“Sigge” inför bortamötet med HK Malmö

Handbollsligan är igång. Publiken har fått komma tillbaka även om i begränsad omfattning än så länge. För IFK Skövde HK startade ligan med en elvamålsvinst (32-21) hemma mot Eskilstuna Guif. På torsdag väntar HK Malmö borta – en tuff uppgift för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans spelare.

– Viktigt med en premiärvinst förstås. Vad var bäst och vad behöver i första hand bli bättre i fortsättningen?

 – Mest nöjd är jag att vi i en premiär var så stabila och metodiska i vårt spel. Främst i försvarsspelet. Sen sticker Fabian Norsten ut i målet med nästan 50 procent räddningar.

Vi hade lite för många tekniska fel och fick inte så bra utdelning i vårt övertalsspel den här gången.

 – Att möta Malmö i Baltiska hallen anses ofta som en av de svåraste bortamatcherna under säsongen. Tror du att det är så även denna säsong?

 – Ja, absolut! Malmö har även i år ett av ligans bästa lag på pappret och jag är helt säker på att dom kommer kriga till sista droppen mot oss. Vi behöver göra en riktigt bra match för att vinna, men det vet jag också att vi har kapacitet att göra.

-Malmö har blandat insatserna i upptakten. Europaspelet är redan igång och det har varit lyckat, medan det däremot blev respass i ATG Svenska cupen. Kommentarer kring det.

– Jag gissar att dom inte är helt nöjda med starten då de har åkt ut ur ATG Svenska Cupen och spelade oavgjort i premiären mot IFK Ystad. Jag tycker man kan ana en viss frustration när dom spelar och dom visar upp mycket känslor.Men jag räknar med att Malmö kommer vara ett av lagen som kommer göra upp om dom finaste positionerna när det ska avgöras. För kunnande har dom definitivt.

 -Malmös ligastartat blev en målrik historia – 32-32 mot IFK Ystad. Såg du något nytt i Malmös spel som det gäller att särskilt se upp med?

 –  Nja, jag tycker inte de har gjort så stora förändringar, men visst kan man se lite nya rörelser i anfallsspelet och några nya spelare har kommit in och har lite andra saker för sig än de som lämnat.

-Nu blir det tre matcher på en dryg vecka. Efter Malmö väntar Hallby i cupen och nästa fredag Sävehof i ligan. Något som ni fysiskt är förberedda på?

 – Ja, det vill jag verkligen tro. Vi har precis inlett säsongen och killarna har tränat hårt och bra för att klara av många och tuffa matcher.

Det har varit en hel del skador under säsongsupptakten. Frågan måste komma även nu. Hur ser det ut på skadefronten?

 – Jack och Victor Ljungqvist kommer allt närmare spel, men de kommer inte vara med mot Malmö. I övrigt är Herman Dyberg och Victor Siem fortfarande skadade.

Utfrågare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström