Sigge inför kvartsfinal mot Amo

Tre raka segrar i Handbollsligan, men det har också varit nya tunga skador på spelare. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap har alltså mycket att fundera över inför onsdagens kvartsfinal i ATG Svenska cupen mot Amo Handboll.

– Vi tar det positiva först. Vad har varit allra bäst i de tre senaste matcherna som givit sex värdefulla poäng i ligan?

– Att vi gång på gång visar att vi har en fantastisk styrka i vår grupp. Vi har visat fantastisk moral och när någon spelare faller bort så tar någon annan över och gör det på ett imponerande sätt allt som oftast. Vi verkar bara bli starkare som lag desto mer motgångar vi får i form av skador. Det är imponerande av killarna!

 – Skadeläget har hela säsongen varit stort och nu har det tillkommit ytterligare två spelare, Victor och Erik. Har du varit med om så här extremt jobbig situation?

 – Nej, det här är verkligen speciellt. Jag hoppas verkligen att vi har den svåraste tiden nu och att det är slut på tråkigheter. Oavsett kommer det här att stärka laget på sikt om vi ska lyfta fram det positiva.

-Vad betyder det att Kristian ”Krille” Svensson tagit steget in i truppen igen?

– Det ger oss lite mer bredd i laget, förutom Krilles kompetenser som handbollsspelare. Samtidigt tycker jag det är viktigt att man har förståelse och respekt för att det inte bara är så enkelt att kliva in på planen igen och leverera som han gjort tidigare. Så vi ska inte sätta någon press på Krille redan nu även om jag vet att han kommer kunna bidra med mycket positivt i laget, som han gör oavsett vilken roll han har.

 -Nu gäller det alltså Amo i ATG Svenska cupen. Hur ser du på Andreas Stockenberg och hans topplag i Allsvenskan?

  –  Dom har ju faktiskt slagit ut HK Malmö ur Svenska Cupen och det räcker för att förstå att det är ett lag värt att respektera. Vi räknar med en tuff uppgift på onsdag och ser samtidigt fram emot en häftig atmosfär som det sägs vara i den hallen.

-Amo får börja med tre sk shoot outs och kan alltså ha ledningen med 3-0 när spelet börjar. Hur tung uppförsbacken kan det vara?

 -Det stämmer! Sen kan dom ju starta matchen bra och vi missar några lägen. Det kan helt plötsligt stå 2-8 på tavlan och då kan det bli lite klurigt i huvudena. Det gäller att se matchen långsiktigt och mala på med det vi kommit överens om. Då hoppas jag att det ser roligare ut på resultattavlan när matchen är slut.

-Cupen kontra ligan – är fokus och laddning lika stor i alla matcher?

 -Absolut! Vi vill vinna, så även i Svenska Cupen så vi gör ingen skillnad nu.