Sigge inför Önnered på torsdag

På torsdag är det dags för seriespel igen! Efter den fina segern i Alingsås blev det nästan ett två veckor långt uppehåll. På torsdag är det Önnereds HK som gästar Arena Skövde och uppladdningen pågår för full för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap.

– Det blev en välförtjänt vila efter den så stabila insatsen och vinsten mot Alingsås. Hur har det sett ut under det jämförelsevis långa uppehållet.

– Vi har unnat oss några dagars vila. Det kan behövas för nu har vi ett tätt program, mer eller mindre fram till jul. Men självklart har vi även tränat och det ser fortsatt positivt ut på den fronten.

 – Fem raka segrar i ligan. Vad är det som framför allt fungerat bra?

 – Jag tycker vi agerat harmoniskt och tryggt. Vi tror på vår spelidé och har hållit huvudena kalla och det har visat sig vara viktigt med några fina vändningar som gett oss moraliskt fina segrar.

– I varje fall omgivningen och oddssättarna ger favoritskap till IFK när Önnered står för motståndet. Det har ändå under årens varit svårt många gånger mot detta Önnered. Förklaring?

– Svårt att säga exakt vad det beror på. Jag tycker att det är ett lag som när dom får till det ligger på en väldigt hög nivå, men som också pendlar en aning i sina prestationer. Vi är definitivt ödmjuka inför uppgiften och vet med oss att det krävs hårt arbete för att vinna matchen.

 – Efter en inledning av serien med endast två segrar på nio försök är det väl att förvänta sig att det är taggat Önnered som kommer för att ta poäng.

 – Ja, precis! Det är en sak vi med säkerhet vet. Dom kommer sälja sig dyrt och har allt att vinna. Det är dessutom ett lag som aldrig ger sig. Möjligtvis så kommer dom med någon överraskning för att bryta den negativa trenden. Det ska vi också vara vaksamma på.

– Vad gäller det i första hand att se upp med när Önnered står för motståndet?

– Att som jag tidigare nämnt har Önnered ett antal spelare som när dom tillåts göra det dom är bra på – och får medgång – kan bli riktigt svåra att tas med. Ger vi dom lillfingret så är dom snabba med att hugga hela armen.

– Vi hoppas på att åter få se Jack Thurin efter det långa skadeuppehållet. Hur ser det ut för övrigt i truppen?

– Det hoppas jag med och det är inte alls omöjligt att han äntligen får göra efterlängtad comeback. I övrigt inget nytt på skadefronten, varken positivt eller negativt.

Frågeställare: Bengt Andersson