Sigge snackar inför Alingsås borta

IFK Skövde svarade för en mäktig avslutning mot HK Hallby i tisdags. Underläge med fem bollar vändes till en fyramålsvinst. Det går dock inte att vila på lagrarna för redan på fredag kväll väntar nytt tufft motstånd. Då tar IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell sitt lag till Alingsås och Estrad Arena.

– Har du varit med om att ditt lag kommit tillbaka så som det blev i tisdags med plus 9-1 i protokollet de sista tio minuterna?
– Det inträffar verkligen inte ofta, att det blir en så markant scenförändring som det blev senast. Jag är väldigt stolt över den moralen som killarna visade.

– När du summerat intrycken. Vad var det framför allt som avgjorde den kampen till er fördel?
– Att vi gjorde förändringen att spela 5-1 i försvaret som gav oss full utdelning. Även ett flertal räddningar från Fabian i målet med kontringar som följd var betydelsefulla.

– Nu väntar ett Alingsås som sin vana trogen tillhör ligans topplag. Vad har du sett som imponerat hos Alingsås i höst?
– Jag tycker dom har hittat tillbaka till sitt fina kontringsspel som är lite av deras adelsmärke. I övrigt många bra individuella spelare som gjort det väldigt bra hittills.

-Är det mycket som skiljer denna upplaga av Alingsås mot det som ni slog ut i vårens SM-kvartsfinaler?
– Det har varit lite omsättning på spelare gentemot förra säsongen men mycket är sig likt tycker jag. Dom har startat bra och det kommer krävas en stark insats från oss för att få med oss båda poängen. Men det är vi beredda att göra.

– Vi närmar oss äntligen comeback för Jack Thurin, men även på fredag får väl ”Krille” dra ett stort lass igen.
– Krille var viktig i matchen mot Hallby och är alltid viktig för oss. Han gjorde en fantastisk match senast och kan han återupprepa det så skulle jag bli både imponerad och glad.

En sista kommentar kring lottningen av EHF-cupen där ni får israeliskt motstånd. Har ni hunnit bilda er någon uppfattning om det kommande motståndet?
– Nej, jag har tyvärr inte hunnit med det, men det ska bli spännande att ta sig an dom när det är tid för det.

Utfrågare: Bengt Andersson Foto/Grafik: Viktor Ljungström/Marcus Dahl