Sigge snackar inför Aranäs hemma

Två ligamatcher återstår innan det blir ett månadslångt uppehåll för seriespel. På annandagen är det Aranäs som kommer på besök i Arena Skövde. Så mycket julledigt blir det alltså inte för Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap.

 – Den långa vinstraden bröts i december. Har ni lagt Skåneförlusterna bakom er?

– Ja, det har vi gjort och vi tjänar ingenting på att älta det som varit. Däremot tar vi såklart med oss det vi vill göra bättre framöver i vanlig ordning.

 

 – Årets sista hemmamatch väntar alltså på annandagen. När ni mötte Aranäs på bortaplan blev det en mycket målrik tillställning som ni vann med minsta tänkbara marginal. Kan vi förvänta oss liknande matchbild nu?

 – Det är mycket möjligt att det blir en liknande matchbild. Aranäs är bra i år och har ett lag med både bredd och spets.

 

– Är det något särskilt som det gäller att se upp med när Aranäs står för motståndet?

– Jag skulle säga att det är deras förmåga att aldrig ge sig och kriga i 60 minuter oavsett vad det står på resultattavlan. Dom är också riktigt farliga när det stämmer för dom. Så vi ger dom ogärna lillfingret för då hugger dom som kobror…

 

– Det var en del som var krassliga senast. Hur har det sett ut i truppen fram till juldagarna?

– Vi har haft en hel del spelare som inte kunnat träna av olika anledningar, främst diverse sjukdomar. Men det har börjat ljusna nu och som det ser ut nu så ska vi kunna ställa ett starkt lag på benen.

 

– Hur viktigt är det att komma tillbaka i vinnarspåret i matcherna mot Aranäs och avslutningen mot Önnered kommande torsdag?

– Vi vill väldigt gärna upp på vinnarspåret igen efter några matcher med poängtapp. Det skulle kännas skönt och ge oss ökad harmoni inför en viktig träningsperiod på grund av landslagets mästerskap i januari. 

 

– Hoppas du och de dina får någon möjlighet till lite julfirande innan det är matchdags igen. Förhoppningen är ju också att det ska bli lite hemvändarkänsla över matchen på annandagen.

– Tack för det Bengt! Jag önskar dig och alla blåvita kamrater en riktigt fin jul.

Frågeställare: Bengt Andersson