Sigge snackar inför första semifinalen

Efter den övertygande vinsten i kvartsfinal 4 mot Alingsås och ett välförtjänt påskfirande är det dags för semifinalspel. IFK tar på lördag mot IFK Kristianstad i den första i bäst av fem matcher. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell ser förstås fram mot det som komma skall.

 

– Hur mycket har ni njutit av avancemanget och spelet i matcherna mot Alingsås?
– Jag är såklart glad över att vi lyckades avancera till semifinal och att vi dessutom avslutade med en riktigt bra match. Däremot är jag inte nöjd än. Jag ser fram emot att få spela semifinal, men vi vill ta oss längre än så för att vi ska känna oss nöjda.

 – Nu är det förstås full fokus på kommande semifinalfighter. Hur mycket fördelas fysisk träning med taktik när det är nytt motstånd som väntar i en rad av matcher?
– Det handlar mest om att underhålla den fysiska statusen och möjligtvis förbättra den något. Men det har inte varit så långt matchuppehåll så att vi kunnat trycka på alltför hårt.

– I seriespelet blev det vinster mot IFK Kristianstad både hemma och borta. Hur stor betydelse har det när ni möts i en kamp om att avancera till SM-final?
– Det är klart att vi tar med oss det rent mentalt. Vi har gjort bra matcher mot dom och kan såklart ta med oss en del i spelet från de matcherna som vi vill fortsätta med. Men samtidigt ser jag Kristianstad som ett bättre lag nu och det kommer inte ha någon större betydelse i det långa loppet.

– Kristianstad har efter en ganska strulig höst blivit bättre och bättre. Vad är det som du ser har gjort Kristianstads formkurva att peka uppåt under de senaste månaderna?
– Svårt att säga när man inte har en inblick inifrån, men de verkar ha fått en injektion efter tränarbytet. Spelarna ser tryggare och gladare ut när de spelar nu.

– Vad är det i dagens Kristianstad som gör laget svårslaget? Är det några spelare som det gäller att se upp med lite extra?
– Jag tycker det kryllar av bra spelare och många av dom har som sagt haft en stigande formkurva den senaste tiden. Den nuvarande tränaren spelar med fler spelare än det gjordes innan så det är många att hålla koll på så här i förberedelserna.

– Liksom i kvartsfinalerna har ni fördel av hemmaplansfördel på så sätt att ni börjar hemma och får en eventuell avgörande match i Arena Skövde. Hur stor betydelse kan det ha?
– Jag ser det som en fördel även om vi såklart saknar trycket och stödet från publiken. Vi har varit starka här hemma under säsongen och ser gärna att det fortsätter så för då ökar ju våra förutsättningar att ta oss vidare.

– I den andra semifinalen möts Sävehof och Lugi? Överraskande?
– Ja, det tycker jag nog. Lugi är ett ungt lag som gjort det fantastiskt bra så här långt. Dom är klar underdog mot Sävehof och det kan vara härligt läge att ta sig an. Jag ser dock Sävehof som en klar favorit till avancemang, men det ska bli intressant att se om Lugi kan skrälla igen.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström