Sigge snackar inför Guif hemma

Det är dags för säsongens sista hemmamatch i Handbollsligan 2020-21 för IFK Skövde. På onsdag är det Eskilstuna Guif som gästar Arena Skövde och IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell har att förbereda sitt lag att möta ett slutspelsjagande lag.

 

– Efter fyra raka oavgjorda matcher kom det en tvåpoängare när Hallby besegrades efter en nya ganska jämn och dramatisk match. Hur skön var den här segern?
– Otroligt skön såklart! Vi känner att vi varit värda segern i de senaste matcherna och tycker att vi gjort tillräckligt bra matcher för att vinna. Nu fick vi äntligen utdelning för det.

 – Även om det spelmässigt varit lite upp och ner efter VM-uppehållet är det ju ändå så att ni har åtta matcher i rad utan förlust. Vad betyder det för självförtroendet när nu slutspelet närmar sig?
– Det ger oss såklart en trygghet och vetskap om att vi är svåra att möta för alla lag.

– Eskilstuna Guif har naturligtvis ambitionen att avancera till slutspel när nu två omgångar återstår. Vad tror du det betyder i en sådan här match?
Motivation betyder massor inom all idrott och jag är helt övertygad om att Guif-arna kommer spela som om det vore deras sista i livet. Vi behöver vara riktigt bra för att vinna.

 – I Eric Johansson har onsdagsgästerna ligans främste målskytt. Det gäller förstås att hitta lösningar för att stoppa Eric, men vad finns det mer att särskilt tänka på när det gäller att möta Eskilstuna Guif?
– Det finns såklart fler styrkor i laget än just Eric även om han sticker ut som den lysande stjärnan trots sin unga ålder. Att playmakern Markus Ekman kommit tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro är viktigt för uppbyggnaden av deras anfallsspel. Erik Persson på högernio har haft en fantastisk utveckling sedan säsongen startade.  Dessutom tycker jag dom spelar bra försvarsspel där dom alternerar mellan traditionellt 6-0 till olika offensiva lösningar.

– Ligan avslutas ju med tre matcher på en vecka. Sedan väntar ett matchuppehåll under OS- och EM-kvalen för landslaget. Hur påverkas träningen av detta denna vecka och sedan tiden före slutspelet?
– När det är så tätt med matcher som det är den här veckan så tränar man betydligt lugnare. Det läggs också en del fokus på att ta hand om spelarnas kroppar. Belastningen får inte bli för hög även om man som tränare alltid känner att det finns saker att träna på och att utveckla.
Veckan då det är matchuppehåll finns det lite möjlighet att finslipa på de bitar i spelet som gör oss bättre tills slutspelet drar igång.

Allt pekar på att det blir Alingsås i kvartsfinalen. Ni ska ju också mötas i sista seriematchen på lördag. Har ni redan börjat tänka på det kommande slutspelet
– Nej, vi tänker inte på slutspelet redan nu. Däremot vill vi hantera de här två sista matcherna på ett riktigt bra sätt så att vi kommer väl förberedda till kvartsfinalerna.

– Hur ser det ut i truppen nu när det gäller skador?
– Det ser fortsatt relativt bra ut. Vi räknar med att ha med Bjarni i laget mot Guif, däremot behöver Hampus Söderman lite mer tid innan han är tillbaka från sin fotskada.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com