Sigge snackar inför IFK Ystad hemma

Efter mer än ett månadslångt uppehåll är det dags för IFK Skövde att spela seriehandboll igen. Gäster i Arena Skövde tisdag kväll är IFK Ystad. Vi känner IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell på pulsen inför årets första match.

– Har det varit fokus på några särskilda saker under de här veckorna då ligan haft uppehåll på grund av VM-spelet?
– Vi vill ju såklart utveckla allt, men man får som alltid prioritera vissa saker. Det vi har lagt lite extra tid på är anfalls- och kontringsspelet.

 – Det blev av olika skäl ingen träningsmatch de här veckorna. Är det ett handikapp när matchandet sätter igång igen?
– Nej, det blev inte så och anledningen till det var att det fanns inget annat lag som hade planerat att spela match, så vi verkar vara i samma läge som övriga lag. Vi har istället haft ytterligare tid tillsammans för att förstärka och förbättra det vi vill göra resten av säsongen.

 – Det har varit jämna matcher många gånger med IFK Ystad. Höstmötet var inget undantag med delad pott till slut.  Var sitter främsta styrkorna hos tisdagens gäster?
– Ja, det stämmer. Jag tycker dom står bra i sitt försvarsspel och har precis som vi många olika spelartyper med olika styrkor. Det gör dom svårstoppade.

– Är det några spelare som det särskilt gäller att se upp med?
– Ska jag välja ut några så får jag säga Jonatan Mollerup med sin tyngd och sitt skytte och Filip Långh med genombrott som sin yttersta styrka.

Hur ser det ut i egna truppen när det gäller skador och tillgänglighet?
– Ja, tyvärr ser det inte så bra ut. Vi har några spelare borta för tillfället. Men vi tänker inte lägga oss ner och dö, utan göra allt vi kan för att ta två poäng mot IFK Ystad.

– Vi måste ju också nämna den svenska succén i VM. Din kommentar och kommer det att betyda mycket för svensk handboll i framtiden?
– Ja, jag är mäkta imponerad över den kollektiva laginsats och den otroliga moral truppen visat genom hela turneringen. Självklart är det här positivt för handbollen i stort, där IFK Skövde som klubb såklart är inkluderad.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Victor Ljungström/Marcus Dahl

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com