Sigge snackar inför kvartsfinal 2

Slutspelet är igång och för IFK Skövde är det alltså Alingsås HK som står för motståndet i kvartsfinalserien. Som väntat blev det en spännande inledningsmatch där IFK avgick med segern – inte minst tack vare en stark insats av Dan Beck-Hansen (bilden). Nu på onsdag är det dags för första matchen i Estrad Arena. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell tycker förstås att det är kul att slutspelet är igång.

– Det har gått några dagar sedan första matchen. Hur ser du på insatsen när du nu fått tillfälle att analysera de 60 minuterna i Arena Skövde i torsdags?
– Det handlar om att vinna och det gjorde vi så det är klart att jag är nöjd med det. Självklart finns det saker som inte är perfekta men det finns alltid en motståndare som gör allt för att ställa till det. Vi är nöjda totalt sett, framförallt att det nu står 1-0, men vi har mycket hårt arbete framför oss för att vi ska ta oss vidare.

 – Var det egentligen något som överraskade dig och spelarna? Det är ju ändå två lag som känner varandra ganska väl vid det här laget.
– Jag vill inte säga att det var något som direkt överraskade mig. Däremot ser man små taktiska skillnader kring hur motståndaren värderar och hanterar situationer på planen. Det är alltid ett visst mått korrigerande från match till match så det får man alltid räkna med.

– Många så kallade experter ser den här kvartsfinalen som den mest ovissa – inte så konstigt kanske med tanke på att ni låg närma varandra i ligans sluttabell. Hur ser du på tipsen?
– Jo, jag håller med om att det är en helt öppen historia. Alingsås är alltid ett lag att räkna med när det vankas slutspel.

 – Nu är det alltså Alingsås som har förmånen av hemmaplan. Men hur stor fördel är det i dessa tider att spela på sin egen hemmaarena?
– Svårt att säga. Den är inte lika betydande som när man har publiken i ryggen när det ska avgöras, men man har alltid en trygghet av att spela i sin egen arena. Nu är det ju inga längre avstånd lagen emellan men det är också en faktor att slippa resan.

– Det blev inte oväntat tuffa tag emellanåt i första matchen. IFK fick två röda kort och det har blivit en del efterspel med tanke på den boll Fabian Norsten fick i ansiktet. Tror du att det komma att bli ännu hårdare tag i fortsättningen?
– Jag har ingen aning om det kommer bli ännu hårdare tag, men jag vet att det kommer bli fortsatt massvis med tuffa kamper och situationer. Det är, och ska vara, mycket känslor i ett slutspel. Jag hoppas ändå att det kommer bli tufft men ändå med schyssta tag.

Sex dagar mellan match ett och två och sedan kommer en ny fight redan på söndag. Är det tillräcklig med tid för återhämtning mellan matcherna?
– Ja, det tycker jag. Vi är väl rustade för det här schemat och har en trupp som klarar av att hantera den här belastningen.

– Är det något resultat som överraskat dig i de övriga inledande kvartsfinalerna?
– Jag hade inte förväntat mig att Lugi skulle vinna borta mot Ystads IF i första matchen. Samtidigt tycker jag att Lugi har väldigt hög potential och den fick dom verkligen ut senast.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström