Sigge snackar inför kvartsfinal 4

Den långa raden av förlustfria matcher för IFK Skövde tog slut i kvartsfinal 3 i söndags. Nu väntar alltså en fjärde match på torsdag och då är det Alingsås HK som har hemmaplan. Henrik ”Sigge” Signell förbereder sitt manskap på en ny tuff tillställning.

 

– Har ni analyserat vad det var som medförde att Alingsås kunde komma tillbaka i kampen om den eftertraktade semifinalplatsen?
– Det lite förenklade svaret är att vi haft två täta, jämna matcher mot dom innan där vi lyckats vinna till slut. Den här gången hade dom det lilla extra och vi fick inte riktigt det där flytet och utdelningen i vårt anfallsspel i andra halvlek. Den här gången var dom lite skarpare och gjorde en bra match.

– På torsdag möts ni för femte gången på kort tid. Är det något som ni överraskat er av under den här matchsviten?
– Det kan jag faktiskt inte säga att jag har blivit. Det görs små korrigeringar från match till match. Det kan göra stor skillnad för om en rörelse eller en enskild spelare lyckas med det som lyckades matchen innan.

– Nästa fråga blir då om ni kan komma med något på torsdag som inte Alingsås har kalkylerat med?
– Det kan vi garanterat, men det finns ingen garanti för att det blir ett bra resultat bara för att man kommer med överraskningar. Vi får klura på vad vi kan hitta på för att göra det svårare för dom.

– Slutspel innebär förstås lite tuffare tag än under seriespelet. Har det sett ut ungefär som ni förväntat er när det gäller att ge och ta?
– Ja, det tycker jag! Jag tycker båda lagen har legat på en schysst nivå som visserligen ofta är tuff och många gånger på gränsen men så ska det vara när det står så mycket på spel.

– Det har förekommit en hel del uppvaktning av matchdomarna. Är det också ett spel som ingår i krigsföringen?
– Vi vill hålla fokus på det vi kan påverka, men det är klart att domarna har en stor påverkan på matchens utgång. Det är många svåra situationer att bedöma och då blir det såklart känslor inblandade.

– Tätt matchande och mycket speltid för en del. Hur är statusen på truppen inför torsdag? Är det till exempel troligt att Fabian Norsten åter finns med?
– Ja, det utesluter jag inte. I övrigt ser det ut som senast och det hoppas jag att det kommer göra på torsdag också.

– Vad tror du kommer att avgöra den här kvartsfinalen??
– Dom som är kyligast och skarpast sista 10 minuterna.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström