Sigge snackar inför matcherna mot Önnered och Helsingborg

IFK Skövde HK har startat 2021 med två raka segrar – en ganska klar mot IFK Ystad och en med uddamålet mot Redbergslid. Nu väntar ett tätt matchprogram som inleds med bortamöten med Önnered och OV Helsingborg inom loppet av två dagar (söndag och tisdag). IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell gläds åt tvåpoängarna och laddar för nya utmaningar.

 

– Senast blev det en mycket målrik tillställning mot RIK. Över 30 baklängesmål hör inte till vanligheterna…
 – Ja, RIK gjorde det bra anfallsmässigt och vi fick inte riktigt tag på deras skytte. När vi väl kom upp på dom så hittade dom in till linjespelaren istället. Vi vet vad vi behöver få till för att inte hamna där igen.

 – Att trots allt vinna en sådan match måste väl ändå glädja en tränare.
– Ja, absolut! Att vinna med ett mål räcker ju, haha… Jag tycker vi gör en bra match anfallsmässigt. Man ska också veta att RIK har gjort mycket mål de senaste matcherna, så det är ett skickligt anfallslag. 

– Ni fick revansch på RIK efter förlusten i höstas. Nu handlar det om samma möjlighet efter det ganska snöpliga hemmanederlaget mot Önnered. Vad talar för att det ska bli IFK-vinst denna gång?
– Jag upplever att vi är starkare mentalt nu. Vi har också fler spelare tillgängliga än senast, vilket borde öka våra chanser till revansch.

– Kommande vecka innehåller alltså tre matcher. Efter bortamötena väntar HK Malmö hemma på fredag. Hur lägger man upp träningar, träffar och resor när det är så tätt mellan kamperna?
– Det blir ju såklart väldigt intensivt och det gäller att fokusera på det som ligger närmast framför oss. Träningarna blir lugnare och mest av taktisk karaktär.

Först gäller det alltså Önnered och sedan OV Helsingborg. Det är två lag som kämpar med stor energi för att slippa framför allt degradering men även ett kvalspel. Favoritskapet lär ligga på er. Är det svårt att hantera?
– Jag hoppas att vi har lärt oss en del av den gångna säsongen och vi pratar mycket om det. Killarna är ödmjuka och professionella så jag tror och hoppas att vi klarar av att hantera det. Men det innebär inte två säkra vinster. Båda lagen är så pass bra att vi kan förlora mot dom om vi inte visar upp oss från vår bästa sida.

– Tätt matchande kan ju också innebära skador och hård belastning på vissa spelare. Inga nya skadeproblem? Finns det förhoppningar om vi åter får se Fredrik Mossestad redan i helgen?
– Nej, inga nya skador i nuläget och vad gäller Fredrik så tror och hoppas jag att han är tillbaka i laget tills på söndag.

 

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl