Sigge snackar inför Redbergslid hemma

Det blev en ganska klar seger när IFK Skövde startade om seriespelet efter mer än fem veckor utan matcher. Efter segern mot IFK Ystad väntar nu Redbergslids IK hemma i Arena Skövde på onsdag. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell hoppas förstås på upprepning av insatsen senast.

– Vad gladde dig mest när ni kunde vinna så klart efter det långa uppehållet?
– Att vi trots mycket skador och sjukdomar under uppbyggnadsperioden i januari lyckades göra en såpass stabil insats.

 – Ni har revansch att utkräva på RIK efter förlusten på bortaplan tidigare på säsongen. En av de tyngsta matcherna under höstsäsongen antar jag.
– Ja, vi var såklart inte helt nöjda med den insatsen. Så det är givet att vi kommer vara rejält taggade till matchen.

 – Magnus ”Bagarn” Johansson har kommit tillbaka som huvudansvarig för sin gamla klubb. Vad tror det betyder?
– Jag är tämligen säker på att han lagt mycket fokus på att spela med hjärtat, fightas och visa stolthet för den anrika klubb dom representerar. Det tycker jag också synts i deras senaste matcher.

– Även om RIK förlorat de två senaste matcherna är det några spelare som imponerat stort. Adam Krantz i målet har varit mycket bra och unge Elliot Stenmalm gjorde tolv mål mot Hallby. Är det några fler nyckelspelare att se upp extra med?
– Ja, det finns många fler som har kapaciteten för att göra det svårt för oss. Tobias Johansson brukar göra bra matcher mot oss och Oskar Joelsson är en annan stor talang som visat fina kvalitéer i år.

IFK intar sjätteplatsen i en tabell som haltar en del gällande antalet spelade matcher. Har ni satt något nytt mål inför fortsättningen?
– Ja, vi vill klättra i tabellen och skaffa oss ett så bra utgångsläge som möjligt inför slutspelet. Så vi går för vinst i varje enskild match och hoppas såklart att vissa av toppkonkurrenterna tappar lite poäng.

– Det har ju varit en del skador i truppen mest hela säsongen. Hur ser det ut nu?
– Bjarni Valdimarsson och Hampus Söderman är tyvärr inte tillgängliga, men övrigt ser det bra ut.

 

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Victor Ljungström/Marcus Dahl

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com