Sigges 14:e SM-final väntar…

Dagen efter att IFK Skövde kvalificerat sig till klubbens tredje SM-final vilar tränaren Henrik ”Sigge” Signell ut med familjen hemma i Partille inte alls långt från Partille Arena där första finalen spelas mot IK Sävehof den 11 maj. Vi frågar hur känslan är…

 

– Före säsongen var IFK Kristianstad storfavorit till SM-guld bland de flesta experter. Hur stort är det vinna semifinalserien med 3-0?
– Det är naturligtvis stort! Det är ingen tvekan om att vi gjort en riktigt stark prestation att slå ut dom. Att dessutom göra det med 3-0 ser jag som ett enormt styrkebesked från vår sida.

– 17 dagar till första SM-finalen. Bra eller dåligt? Hur tacklar man ett så långt uppehåll?
– Det finns både för- och nackdelar med ett så långt uppehåll, men det är ju lika för båda lagen så det är inget att lägga nån energi på. Vi vet att vi kommer vara väl förberedda till finalen. Det kommer behövas för Sävehof har imponerat över en lång period nu och kommer bli en svår, men inte omöjlig nöt att knäcka.

 – Helt otroligt blir detta din 14:e SM-final. Hur ser facit ut för dina 13 tidigare?
– Jag har fem år med Sävehofs herrjuniorer (3 guld och 2 silver),  två år med Sävehofs herrar (2 guld) och sex år med Sävehofs damer (5 guld och 1 silver.

Finalschemat:

Match 1 tisdag 11 maj kl 20:10 IK Sävehof-IFK Skövde

Match 2: lördag 15 maj kl 18:10: IFK Skövde-IK Sävehof

Match 3: tisdag 18 maj kl 20:10 IK Sävehof-IFK Skövde

Match 4: fredag 21 maj kl 20:10: IFK Skövde-IK Sävehof

Match 5: måndag 24 maj kl 20:10 IK Sävehof-IFK Skövde

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström