Sjätte raka IFK-segern – tio måls marginal

IFK Skövde hade inga större problem att avfärda bottenlaget Önnereds HK på torsdagskvällen. Det blev 33–23 (16­–10) inför 1 349 personer i Arena Skövde. En av segerorganisatörerna var Fredrik Mossestad (bilden) med fem mål och högst MEP av hemmaspelarna.

Det ska med en gång sägas att mötet mellan IFK Skövde och gästande Önnered inte direkt bjöd på något skönspel från något av lagen även om det emellanåt bjöds på bra kombinationer, fina mål och snygga målvaktsräddningar där Fabian Norsten låg på imponerande 53 räddningsprocent efter den första halvleken.

Även Önnereds målvakt Gustav Skagerling hade en bra kväll och framför allt en bra start med många räddningar som inledningsvis höll gästerna kvar i matchen.

IFK hade några lyckosamma minuter där laget ryckte från 5–4 till 9–4 där man lade grunden till ytterligare två poäng och en befäst placeringen i toppen av handbollsligan.

– Det är enkla borttappade bollar och det är klart att det är frustrerande. Vi har haft några bottennapp, säger ÖHK-målvakten.

I paus ledde hemmalaget med 16–10 sedan snabbe Viktor Hallén, med bara sekunder kvar av halvleken, kontrat. Samme Hallén inledde också målskyttet i upptakten av den andra halvleken då IFK snabbt gick ifrån ytterligare till en bekväm tiomålsseger.


En handbollslektion
Önnered hade inte mycket att sätta till. Passningsspelet fungerade inte och gästerna hängde inte alls med IFK-spelarna.

– En handbollslektion. Det gick lite för fort för att vi skulle hänga med. Vi bjöd inte upp till dans och hade det varit SM i tekniska fel hade vi vunnit guld, säger Önnereds tränare Tommy Atterhäll.

IFK Skövdes tränare Henrik Signell tyckte att matchen gick lättare än vad han trott på förhand. IFK har nämligen tidigare haft svårt mot Önnered.

– Hur mycket skulle vi lyfta upp det?, säger Signell.

Hemmaspelarna var mentalt förberedda och i kombination med en bra inställning behöver inte allt vara perfekt för att man ska vinna.

– Vi har en hög kapacitet. Nu gjorde vi många mål i tom bur och på kontringar samtidigt som det kostade för Önnered att göra mål på oss.

Jack tillbaka
Långtidsskadade Jack Thurin var äntligen tillbaka i spel. Han gjorde entré efter 10.45 i den första halvleken. Thurin hittade också rätt i målprotokollet när han stod för 27–16 med knappa kvarten kvar att spela. Det blev ytterligare ett mål från hans sida i comebacken.

– Han ger oss en dimension till i spelet och öppnar upp för andra spelare, menar IFK-tränaren.

Själv var förstås Jack Thurin glad över att vara tillbaka.

– Det kändes jättebra och det är skönt att vara igång.

Sex mål av Bjarni
Pris till bästa hemmaspelare gick till Bjarni Valdimarsson som också var bästa hemmaskytt denna afton med sex mål. Matchens främsta skyttar återfanns dock i Önnered där både Viktor Rhodin och David Sandberg noterades för sju mål där sist nämnde Sandberg utsågs till bästa bortaspelare.

Nästa match för Skövdes blåvita kamrater är onsdag 17 november då AMO gästar för returmöte i Svenska cupen.

Matchfakta
IFK Skövde–Önnereds HK 33–23 (16–10)

Målen, IFK: Bjarni Valdimarsson 6, Matias Helt Jepsen 5, Fredrik Mossestad 5, Viktor Hallén 4, William Elovsson 2, Adam Samuelsson 2, Kristian Svensson 2, Jack Thurin 2, Victor Siem 2, Rex Blom 2, Jesper Jensen 1.

ÖHK: Viktor Rhodin 7, David Sandberg 7, Kjartan Johansen 3, Andreas Berg 2, Alexander Palmqvist 1, Markus Thorbjörn 1, Joseph Helgesson 1, Anton Hedberg 1.

Utvisningar, IFK: 4×2 min.

ÖHK: 4×2 min.

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm.

Publik: 1 349 personer.

Text:  Thomas Wedin  Foto: Viktor Ljungström