Stor handbollscup i Skövde i helgen

Pandemin stoppade USM även denna säsong. Nu kommer IFK Skövde HK se till att de bästa P04-lagen i landet ändå kan göra upp i en cup som kan sägas ersätta USM. Kommande helg avgörs nämligen Skövde Invitational, en cup där Sveriges bästa 17-årslag bjudits in. Det innebär att åtta lag kommer till Skövde i helgen och spelar en cup med ett upplägg som liknar USM.

Alla restriktioner som råder för spel av den här digniteten har gjorts, och  en publik ska kunna tillåtas i helgen. Måndagens besked om att 300 i en publik kan tillåtas innebär att IFK Skövde kommer kunna ha åskådare på cupmatcherna.

Positivt bemötande
Peter Brodow är team manager för IFK:s 04-spelare och han är mycket glad över att åtta av Sveriges 04-lag tackat ja till cupen.

– Det finns ju ett uppdämt behov hos våra unga killar av att spela handboll och besvikelsen har varit stor när USM tvingats ställa in två gånger. Vårt initiativ har därför tagits emot med stor entusiasm ute i landet och vi är övertygade om att det är åtta mycket taggade lag som kommer hit i helgen, säger Brodow.

Sändning i TV
Cupen kommer spelas i Arena Skövde där både den stora hallen och C-hallen kommer att vara spelplaner. Alla matcher kommer dessutom att sändas via Solid sport och en överenskommelse har gjort att den handbollsintresserade kan ladda hem samtliga matcher för en engångskostnad av 99 kr.

-Vi är också mycket glada över att vi kommer att ha kommentatorer vid alla matcher. En del av dem kommer dessutom att ha Björn Sätherström som kommentator. Han är förbundskapten för Sveriges U17-lag och finns med i Skövde under hela helgen, säger Brodow.

Många matcher
Upplägget på cupen är som i USM och innebär att lagen delas upp i två grupper om fyra lag i varje. Det blir sedan semifinalspel och det hela avslutas på söndagen med final och placeringsmatcher.

Bilden på IFK-laget som träningsspelade mot Lidköping i helgen med stor vinst som resultat.

I Skövde Invitational kommer följande lag att delta:
IFK Kristianstad, Alingsås HK, Önnered HK, H43 Lund, RP IF Linköping, HK Silwing/Troja, Redbergslid IK och hemmalaget IFK Skövde HK.

Text: Annika Andersson    Foto: Peter Brodow

Aktuella länkar:

https://www.cupsupport.se/cup/visa_cscupspel.php?Cupnr=5019

https://solidsport.com/skovde-hostcup/games