Toppmatch att vänta på onsdag!

IFK Skövdes Europacupspel för första gången på 16 år blev lyckat. Två klara segrar i veckoslutets dubbelmöten och åttondelsfinal väntar på nyåret. Nu har IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell lämnat cupmatcherna bakom sig och siktet är inställt på en toppmatch i Handbollsligan när Ystads IF kommer till Arena Skövde onsdag kväll.

 – Det blev totalt 15 måls marginal i mötet med AS SGS Ramhat Hashron från Israel. Gick det lättare än väntat?

– Ja, men det tycker jag allt. Dom har 3-4 spelare från Balkan med hög individuell kvalité och gjorde det bra när dom slog ut det holländska laget innan dom ställdes mot oss.

 – Var det några saker som du gladde dig särskilt åt i helgen?

 – Vi fortsätter att göra mycket mål och vi använde många olika spelare som såklart är positivt inför matchen mot Ystad. Dels för att vi ska hålla oss pigga och fräscha och dels för att det just nu är många som presterar bra på planen.

– Spelmässigt vet ni kanske bättre vad som väntar när Ystads IF står för motståndet. Vad gäller det i första hand att se upp med när Kim Andersson & Co sätter igång?

– Ystads IF har bra tyngd i både försvar- och anfallsspelet med många bra spelare med mycket erfarenhet. På pappret är det nog ligans bästa lag, utan några större svagheter. Det blir en svår nöt att knäcka. Men vi är bra just nu och det är ingen tvekan om att vi har kapacitet att vinna.

-Är det något särskilt av det du sett som du imponerats av hos Ystads IF den här hösten?

– Jag skulle säga att försvarsspelet är det som stuckit ut. Dom är svårforcerade och skickliga, både taktiskt och individuellt.

 -Många spelare i truppen fick gott om speltid i de båda cupmatcherna senast. Vilken nytta har ni av det när ett ganska späckat ligaprogram väntar den kommande julmånaden?

– Rimligtvis så kommer det visa sig vara positivt att vi inte tvingades belasta spelare alltför hårt. Det sliter såklart att spela två matcher på två dagar men jag tycker vi kom ur det väldigt bra. Sjukgymnasternas jobb kommer bli extra viktigt under den här perioden för att hålla spelarnas kroppar i schack.

-Sju raka ligasegrar. Hur lång kan listan bli och hur kul skulle det vara att ståta överst i tabellen efter denna omgång?

– Vi vet att vi kan vinna mot alla lag så den kan bli längre än såhär. Samtidigt har vi en väldigt tuff match nu. Fler kommer så vi tar en match i taget och vill gärna stärka vår position i toppen. Vi kommer göra allt för att vinna på onsdag, det kan jag lova!

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström