Tre unga IFK-are får lärlingskontrakt med A-laget

De tre unga IFK Skövdekillarna Adam Ljungquist, Kalle Sääf och Isak Green har i dagarna har fått lärlingskontrakt med IFK Skövdes A-lag.

IFK:s sportchef Ulf Nyström tycker att det är väldigt kul att föreningen nu lyckats säkra upp dessa tre egna spelarna med lärlingskontrakt för de kommande två åren.

-Det är tre stora talanger med framtiden för sig, Det blir således spännande att följa deras utveckling i vår positiva miljö, säger Nyström.

”Ett fint förtroende”

-Det känns jättekul att få ett bevis på att klubben tror att man har möjlighet att ta ytterligare steg, säger Isak Green som fyllde 18 år i december.

Isak började i IFK:s handbollsskola i 5-6-åldern och fick tidigt klart för sig att handboll var hans sport.

Vänstersex är Isaks favoritposition och han har en del favoriter att se upp till. I första hand kan vi nämna den franska storstjärnan Kentin Mahé.

Kalle Sääf har höger nio som platsen han helst håller till på. Han tycker det är roligt att fått förtroendet med nya kontraktet.

-Det ger kraft att satsa ännu mer. Trots det konstiga året har vi faktiskt hållit igång riktigt bra, men vi ser förstås fram mot en kommande säsong med vanliga rutiner.

Kalle, som  fyller 19 år i oktober, har särskilt en spelare han ser upp till. Det är danske storspelaren Mikkel Hansen.

Adam Ljungquist har debuterat i A-laget den här säsongen med två inhopp.

-Det var naturligtvis kul, men det tråkiga den här säsongen är att säsongen med HK Skövde blev så kort på grund av pandemin, säger Adam som fyllde 18 år dagen före julafton ifjol.

Adam kommer som bekant från en riktigt häftig IFK-familj. Pappa Mats har lång och framgångsrik spelar- och ledarkarriär, storebror Victor spelar i A-laget sedan flera säsonger och lillebror Isak – född 2007 – visar redan talanger…

För Adam är det mittnia som gäller om han får välja plats i laget. Den spelare han ser upp till lite extra är norske storstjärnan Sander Sagosen.

 Sportchefens ord

Ulf Nyström kort om Isak, Kalle och Adam:

-Isak är en kvick kantspelare med väldigt fin fysik som han också utnyttjar i sitt spel.

-Kalle är närmare två meter och vänsterhänt, bara det säger ju en del. Dock har han haft några tuffa säsonger bakom sig med skador. Jag har en stark förhoppning om att vi kan få upp honom på banan riktigt rejält vad det lider och han har fina kvaliteter.

-Adam är i mina ögon en klassisk playmaker med en härlig förmåga att göra sin omgivning bättre.

Text: Bengt Andersson Foto och fotomontage: Viktor Ljungström och Marcus Dahl

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com