Ung dansk målvakt efter Håvard

IFK Skövde HK har gjort klart med ny målvakt efter Håvard Åsheim som försvinner till det tyska proffslivet nästa säsong. Det är den unge danske målvakten Victor Bang som skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK.

 

– Det gläder mig att få full möjlighet att fokusera allt på handboll. Samtidigt ser jag fram mot att möta nya människor, skapa nya relationer och komma lite utanför de trygga ramarna , säger Victor som hinner fylla 22 år lagom till den nya säsongen startar i Skövde.

Victor beskriver sig själv som en lugn målvakt som är särskilt bra på närskott. Han ser fram mot att komma till Sverige och Skövde.

– IFK Skövde är en ambitiös klubb som vill etablera sig som svensk toppklubb. Den svenska ligan är känd för att låta unga talanger få chansen. Jag ser här stora möjligheter att utveckla mitt spel, säger Victor som är närmare två meter lång och väger 92 kg.

Teknik och snabbhet
– Det är en ung lovande stor målvakt med bra teknik och spännande snabbhet, säger IFK:s målvaktstränare Thomas Forsberg.

Thomas Forsberg understryker också att Victor vill mycket och att han kommer att bli bra i gruppen.

– Egenskaperna kommer att passa in i vårt försvarsspel, säger Forsberg.

Victor spelar nu i den danska klubben Høj Elite som håller till i andradivisionen. I karriären finns VM-brons med danska U 19-landslaget, dansk U18-guld och 25 ungdomslandskamper.

Ungt målvaktspar
Victor Bang kommer alltså att bilda målvaktspar med Fabian Norsten – 22 respektive 21 år när nästa säsong drar igång.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är för det första förstås glad över att jakten på Håvards ersättare nu äntligen är över…

– Det är spännande att vi lyckats få Victor Bang till oss de kommande två säsongerna. Han är en ung ambitiös spelare med bra storlek som har framtiden för sig.

Ulf Nyström tycker att det skall bli spännande att se vad hans inträde kan göra.

– Det ska bli kul att se på vilket sätt vi kan fortsätta utveckla honom genom Thomas Forsberg och de andra ledarnas försorg. Tillsammans med Fabian Norsten borgar det för fortsatt hög kvalitet på målvaktsposten även framöver, säger sportchefen.

Text: Bengt Andersson