Unga IFK-are på riksläger

Sju unga IFK-spelare har varit på riksläger under den gångna helgen. Lägren för U17 och U16 ägde rum i Halmstad och pågick från lördag lunch till tisdag lunch.

 

– Jätteroligt och väldigt jobbigt både fysiskt och psykiskt, säger en av deltagarna Linus Gustavsson som är en av de fyra förstaårsjuniorerna som var kallade till lägret.  Med på Riksläger 2 var också 17-åringarna Erik Enell. Alfred Gustafsson och Theodor Lindahl.

Ett 60-tal deltagare från hela landet var kallade till rikslägret och de flesta av deltagarna hade också varit med på Riksläger 1 innan coronapandemin. Mycket träning, teoretiska pass och föreläsningar avslutades med en omgång matcher.

– Roligt att få spela med och träffa killar från andra klubbar, summerar Linus.

 

Tre U16-spelare från IFK var också uttagna till det som i den åldersgruppen hette Riksläger 1. Det var Isac Karlsson, Erik Persson och Victor Lideskär. Även här var ett 60-tal spelare från olika klubbar uttagna.

Båda rikslägren kommer senare under spelåret att efterföljas av ytterligare samlingar. Vad gäller U16-lägret kommer ett 20-tal spelare från Riksläger 2 att tas ut för det tredje rikslägret.