Vi räknar ner – Sigge snackar

Nedräkningen är inne i sin absoluta slutfas. Tisdag kl 20.10 är det dags för final 1 mot IK Sävehof i Partille Arena. IFK-tränaren Henrik Signell känner – som så många andra – att det äntligen är dags för säsongens kulmen.

 

Har förberedelserna för den här finalserien gått som du önskat?
– Ja, det tycker jag absolut! Spelare som har haft diverse skavanker är nu friska. Vi har haft en bra träningsperiod med bra kvalité och intensitet på träningarna så vi känner oss väl förberedda.

Publikfria finaler, men intresset för finalerna känns ändå stort och media laddar lika mycket som ni spelare och ledare. Hur inspirerande är det med uppmärksamheten?
– Det är alltid roligt att bli uppmärksammad och dessutom för att vi hittills gjort det väldigt bra. Det har ju varit tomt på läktarna hela säsongen så det här gör oss påminda om att folk bryr sig och uppskattar det vi har gjort.

– Du har en rad SM-finaler bakom dig på dam-, junior- och herrsidan. I motsats till de tidigare finalerna är det nu inte en match som avgör allt utan en serie där det gäller att komma först till tre vinster. Hur stor skillnad är det i uppladdningen?
– Det är en ganska stor skillnad. När man endast spelar en final gäller det ju att vara bäst under just dom 60 minuterna och allt ställs på sin spets just då. Det är mentalt påfrestande för spelarna att så otroligt mycket står på spel i en match. Nu finns det utrymme att tänka lite mer långsiktigt och även om vi såklart går in till 100 procent för att vinna första matchen så blir det inte samma press att prestera just där och då.

-Det  återstår nu bara att önska lycka till från alla blåvita anhängare som följer oss i våra olika egna medier.

– Tack så jättemycket! Vi känner verkligen stödet från alla som stöttar oss och jag kan lova att vi väldigt gärna vill vinna det här efterlängtade guldet.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com