Victor Ljungquist förlänger kontraktet

Victor Ljungquist har förlängt kontraktet med IFK Skövde som nu gäller över säsongen 2022-23.

-Det är jätteroligt att ha klart med ett långt kontrakt. Jag känner at det är här i Skövde som jag har bästa möjligheten att utvecklas vidare, säger 20-åringen.

Victor har trots sin ålder redan lång erfarenhet av spel i sin moderklubbs A-lag. I landslagssammanhang har han också uppmärksammats även om det varit en del otur när det gäller blågula uppdrag. Lagom till U 18-EM 2018 blev han skadad och fick lämna återbud till den trupp som sedan tog guld. Han var sedan med i U 19-VM i Nordmakedonien. Dessutom var han även nominerad till U 20-landslaget förra sommaren, en turnering som ställdes in på grund av coronapandemin.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är glad över att Victor förlängt kontraktet.

-Det är väldigt glädjande att en våra unga egna spelare väljer att förlänga sitt avtal med klubben över 2022-2023. Victor var ju under hösten en våra mest tongivande spelare och går en spännande framtid till mötes.

I starten efter VM-uppehållet mot IFK Ystad i veckan visade Victor att formen är god. Det blev fem mål i segermatchen och han var den spelare i laget som hade högst MEP (Most effective player).

I IFK Skövdes ligalag har den unge niometersspelaren redan spelat 70-talet matcher och gjort 136 mål – därutöver har det blivit sju slutspelsmatcher och elva mål.

Victor understryker att avgörande för kontraktsförlängningen varit att han trivs så bra i klubben och med laget.

-Att ha den tryggheten betyder mycket, säger Victor.

Ulf Nyström fyller i:

-Victors fina fysik och mångsidighet i såväl anfall- som försvar gör naturligtvis att han är extra användbar och viktig för oss på sikt, säger sportchefen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com