Victor Siem får lärlingskontrakt med elit-laget

För ett år sedan på 18-årsdagen fick Victor Siem juniorkontrakt med IFK Skövde. Nu – exakt ett år senare – är det dags för ytterligare ett steg då Victor fått lärlingskontrakt med elit-laget.

– Det är givetvis jätteroligt. Nu får jag en möjlighet att utvecklas vidare och samtidigt är det ju ett bevis på klubbens förtroende, säger Victor som fyller 19 år just idag onsdag.

Nyligen blev det klart att de tre unga IFK Skövdekillarna Adam Ljungquist, Kalle Sääf och Isak Green fått lärlingskontrakt med IFK Skövdes elit-lag. Nu kompletterar alltså Victor gruppen.

IFK:s sportchef Ulf Nyström har mycket positivt att säga om Victor som kom till IFK som A-pojk efter ha börjat hemma i Stöpen med Country.

– Victor är en ung utvecklingsbar och väldigt spännande kantspelare. Han har en fin fysik och avslutsteknik som jag hoppas och tror kan utvecklas mycket i vår miljö framöver. Dessutom skulle jag säga att han är en liten annan typ av kantspelare, vilket i sig är spännande, säger Nyström.

Victor tog studentexamen i förra veckan. Att fått lärlingskontrakt ser han som en nytändning.

– Jag hade en längre period den gånga säsongen problem med en stukad fot, men är nu helt återställd och ser verkligen fram mot kommande säsong, säger Victor som räknar med att kombinera satsningen på handboll med att jobba. Än är dock inget helt klart på arbetsfronten.

Text: Bengt Andersson

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com