Viktor Hallén klar för IFK Skövde

IFK Skövde HK har gjort klart med vänstersexan Viktor Hallén till kommande säsonger. Det är officiellt att Rasmus Wremer gör sin sista säsong och redan nu är alltså ett tvåårskontrakt klart med Viktor som nu spelar i Lugi HF

-Det känns riktigt kul. Ser verkligen fram mot att komma till IFK Skövde som är en klassisk klubb i svensk handboll, säger Viktor som nyligen fyllde 27 år.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är väldigt glad och stolt över att klubben kan presentera Viktor Hallén som ersättare för Rasmus Wremer till nästa säsong.

-Personligen har jag haft förmånen att jobba med Viktor tidigare i hans karriär och jag känner hans kunskap och karaktär väldigt väl. Det är en spelare som kommer att bidra med mycket såväl på som utanför banan, säger Nyström.

Tre SM-guld

Viktor Hallén avslutar sin karriär i Lugi med kommande slutspel där Lundaklubben spelar kvartsfinal mot Ystads IF. Han började spela handboll i Sannadals HK hemma i Stockholm. Som senior har det blivit många framgångar med ett SM-guld i Drott och två i IFK Kristianstad på meritlistan. Detta tillsammans med ett antal U-landskamper.

Ulf Nyström hälsar Viktor välkommen till Skövde:

-Viktor har redan visat framfötterna i ligan, i det internationella spelet på Champions League-nivå med IFK Kristianstad och även som framgångsrik ungdomslandslagsspelare i ett antal mästerskap trots tuff konkurrens på sin position.

Viktor hoppas först på en bra avslutning i slutspelet med Lugi.

-Att efterträda en sådan legend som Rasmus Wremer blir en härlig utmaning. Det ska bli riktigt kul och jag skulle ju inte ha något emot att ta mitt fjärde SM-guld, säger Viktor med ett leende.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström