Viktor Halléns första veckor i IFK

Det blir en del nytt i IFK Skövde HK den kommande säsongen. Viktor Hallén har sedan en liten tid tillbaka anslutit sig till truppen och varit med på ett antal träningar.

-Det känns väldigt bra och jag har verkligen kommit till ett gäng med en massa sköna gubbar, säger Viktor, som nu tillsammans med övriga truppen tagit några veckor ledigt från gemensamma övningar.

Vänstersexan Viktor spelade i Lugi den gångna säsongen. Han började spela handboll i Sannadals HK hemma i Stockholm. Som senior har det blivit många framgångar med ett SM-guld i Drott och två i IFK Kristianstad på meritlistan.

Viktor kommer i första hand till IFK som ersättare till IFK-veteranen Rasmus Wremer.

-Att Rasmus ska vara med och vara en resurs för oss kantspelare känns väldigt bra, säger 27-åringen.

Återsamling

Sista gemensamma träningen före sommaruppehållet har IFK-truppen nu genomfört. Återsamling sker igen onsdagen den 21 juli. Då kommer även nye målvakten Viktor Bang liksom Erik Sääf att ansluta.

Veckor med enbart ledighet är förstås inte aktuellt. Fystränaren Anton Claesson har gett spelarna sommarschema med pass fem dagar i veckan – varav en del innehåller tunga pass.

-Det gäller givetvis att hålla igång även den här perioden. Annars blir det surt när det drar igång igen i slutet av juli, säger Viktor som ser fram mot att komma tillbaka och även få tillfälle att bekanta sig lite mer med sin nya hemstad Skövde.

Egen turnering

Den nya säsongen drar igång med mycket matcher redan i augusti. Helgen 6-7 augusti blir det en miniturnering på hemmaplan och sedan är det dags för den nya Svenska cupen där IFK ska möta Redbergslid, VästeråsIrsta och IFK Tumba.

IFK-målvakten Fabian Norsten kommer att spela redan i första helgen i juli. Han är uttagen i U21-landslaget som ska möta Danmark. I samma trupp finns även Edwin Aspenbäck – som inför den gångna säsongen lämnade IFK för spel i norska Elverum och lånas ut till Hammarby i höst.

Text: Bengt Andersson  Foto: Klas Wahlström