Sigge inför Kristianstad borta

Sigge funderar inför nya Kristianstadsmatch

Det blev en bra handbollsmatch inför storpublik när IFK-lagen Skövde och Kristianstad möttes i onsdags. Det såg länge bra ut för hemmalaget, men till sist var det Kristianstad som stod som segrare. Nu har tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans lag chans till snabb revansch. Redan på söndag möts ju lagen igen.

-Att det var en bra match är väl till föga tröst när det blir förlust. Har ni samlat ihop intrycken från drabbningen senast?

– Nej, det ger oss tyvärr inte poängen tillbaka. Däremot så finns det massor med saker som vi gör bra i matchen som vi är nöjda med och som vi vill fortsätta med.

– När det blir 21 mål framåt är det svårt att vinna en handbollsmatch idag. Vad måste ni förbättra till söndagsmötet?

– Vi behöver såklart göra fler mål än sist, ja. En del i att vi inte gör fler mål är att vi missade lite för många rena lägen som vi normalt har högre effektivitet i. Vi mötte ett lag som gjorde en bra försvarsmatch, vilket vi också gjorde. Vi behöver bli skarpare i avsluten och slipa på lite saker som kan ge oss några mål till.

 – Det drar ihop sig till slutstriden i ligan nu. Slutspelsplatsen är ju klar, men hur viktigt är det med placeringarna inför framtiden?

– Det är viktigt för oss eftersom vi vill vinna varje match vi spelar. Sen har man ju fördelen att få fler hemmamatcher i slutspelet ju högre upp i tabellen man kommer. det är ytterligare en faktor som gör att vi fortsatt är högmotiverade inför de avslutande matcherna.

 – Vad gjorde Kristianstad särskilt bra senast, som ni måste komma till tals med?

– Återigen försvarsspelet. Vi fick kämpa för våra mål och det är nåt vi just nu analyserar och försöker hitta lösningar på.

 -Båda lagen använde förhållandevis få spelare i onsdags. Kommer det att märkas på söndag?

– Det återstår att se, men jag har fler spelare som är redo att axla ansvaret och ta vid med hög kapacitet så det är inget jag är orolig över.

 -Det här är en omspelsmatch som en del representanter för IFK Kristianstad har haft svårt att acceptera beslutet av. Tror du det kommer att kommer märkas på mottagandet när ni kommer till Kristianstad Arena?

– Ja, jag räknar inte med ett speciellt varmt mottagande från läktarhåll men det kommer bara trigga oss extra.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström