Adam gör sin sista säsong i elitlaget

Adam Samuelsson kommer att avsluta sin karriär i IFK Skövde HK:s elitlag. I dagarna meddelade Adam att det här blir sista säsongen i elit-truppen. Vi har ställt några frågor till Adam, som fyller 29 år i denna månad och tillhört elitlaget i över tio år.

– Vad är det som fått dig att ta det här beslutet nu?

– Jag har fått erbjudandet om en ny tjänst på banken jag arbetar på – känner att det var läge att testa något annat.

– Har det varit svårt att komma fram till att elitkarriären närmar sig slutet?

– Det har inte vart ett enkelt beslut då jag nu kommer lämna det jag ägnat hela mitt liv åt. Handbollen har alltid kommit först och det är mycket tid och energi som lagts på det. Nu uppkom en möjlighet som jag kände var spännande som det inte skulle gå att kombinera med. Jag har svårt att inte gå helhjärtat in i det jag ger mig in på.

– När debuterade du i elitlaget? Vad minns du av den matchen?

– Jag började träna med elitlaget 2011och gjorde min första match tidigt den säsongen. Jag kommer inte ihåg så mycket från matchen mer än att det var i arenan mot Sävehof och att jag lyckades göra ett mål.

– Är det något eller några särskilt starka minnen under de här åren?

– Jag kommer ta med mig många fina minnen. Framförallt alla människor jag har fått möjlighet att träffa och jobbat med. Rent sportsligt så var så klart finalen från förra året en av höjdpunkterna, även om det inte gick som vi ville.

 – Du är lagkapten numera. Vad har den rollen betytt för dig?

– Det är en stor ära att vara kapten för sitt lag. För mig har det inneburit att mitt fokus mer har hamnat på laget än på mig själv. Jag försöker vara en förebild både på och vid sidan av planen och hjälpa laget med det jag kan bidra med.

-Handbollsligan kommer i vår att varvas med Europacupspel. Är ni beredda på ett sällsynt tufft program?

– Det kommer så klart bli en tuff utmaning men jag tror alla ser fram emot det med en positiv inställning. För mig – liksom för många andra i laget – är europacupspel något nytt så det ska bli lite extra spännande. Det kommer krävas mycket av oss och det gäller att vi är noggranna i allt vi gör. Förhoppningsvis kommer det också utveckla oss inför sluttampen av säsongen.

– Vad är dina förhoppningar på sista säsongen?

– Min största handbollsdröm har alltid varit att vinna SM-guld med IFK Skövde. Jag hoppas den drömmen har slagit in i slutet på maj. Det ska vi kriga för tillsammans!

– Även om du lämnar elittruppen kommer du väl vara engagerad i klubben ändå i framtiden?

– Jag både hoppas och tror att jag även framöver kan bidra på något sätt i IFK. Just nu är inget klart så det återstår att se i vilken roll det blir. Men jag har i många år varit med och arrangerat Skadevi cup och den uppgiften har jag förstått är livslång.

Fotnot: Hittills har Adam spelat 295 elitmatcher och gjort 406 mål. I slutspel har det blivit 21 matcher och 26 mål.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström