Daniel Ekman klar för IFK Skövde

Daniel Ekman är näste spelare att bli klar för IFK Skövde inför kommande säsonger. Den snart 27-årige playmakern har skrivit ett treårskontrakt (2+1) med IFK.

-Det här känns mycket roligt och det är en fin utmaning att komma till Skövde, säger Daniel som nu avslutar sin tredje säsong i HK Malmö.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är glad över att IFK funnit en playmaker som det går att fortsätta bygga spelet och laget kring.

-Det råder inget tvivel om att Matias Helt Jepsen kommer att lämna en stor lucka efter sig men jag är övertygad om att Daniel kan vara med och fylla den.  Daniel är en spelare som jag känt under många år och som kommer att axla manteln på perfekt sätt, tycker Ulf Nyström.

Handbollsfamilj

Daniels moderklubb är Eskilstuna Guif. Pappa Janne har stora meriter inom klubb- och landslagshandboll och yngre brodern Marcus är en av toppspelarna i Eskilstunaklubben. Pappa Janne har som målvakt spelat flest elitseriematcher (529) av alla samt fem A-landskamper för Sverige och 29 för Finland. Janne assisterade också Henrik Signell som förbundskapten för damlandslaget i flera säsonger. Mamma Karin Karlsson var duktig mittnia (!) med U-landskamper på meritlistan.

Daniel tillhör den duktiga handbollskullen födda 1994-95. På meritlistan finns både  tio junior- och  34 ungdomslandskamper samt U 20 EM och U 21 VM.

IFK Skövdes sportchef tycker att Daniel är en ledare med en mycket väl utvecklad spelförståelse.

-Dessutom är han en väldigt farlig spelare själv med knivskarpa skott och genombrott. Daniel är född in i ”handbollsmiljön” på många sätt och har levt och andats handboll sen mycket tidig ålder. Han kommer att passa väldigt, väldigt bra in i vårt lag och förening de kommande säsongerna, säger Nyström.

Åter efter meniskskada

Daniel drabbades i höstas av en spricka på menisken och missade en del matcher. Nu är han tillbaka och har efter EM-uppehållet varit en av de ledande i HK Malmö.

-Nu är jag fullt frisk och det känns kul att spela igen, säger Daniel som ser fram mot att få flytta till Skövde efter slutspelet.

Det finns också lite anknytning till Skövde. Daniels sambo Carolines mamma Camilla ”Callis” Karlsson (flicknamn Johansson) spelade i många säsonger i Skövde HF. Nu har Caroline både mormor, morbror och kusiner i Skövde. Caroline har också spelat i Eskilstuna Guif.

Starka nyförvärv

Daniel Ekman är IFK Skövdes senaste nyförvärv inför kommande säsonger. Sedan tidigare är det klart med Jonas Samuelsson, Jonas Burud och Markus Sjöbrink.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström