En trupp i form och i bra skick!

När det drar ihop sig till finalserie med ett tätt matchprogram är givetvis fysiken och återhämtningen mellan matcherna viktig.

Fystränaren Anton Claesson ser med stor tillförsikt fram mot den kommande finalserien.

– Vi har en trupp i god form och bra skick, konstaterar Anton så här några dagar före första matchen.

Det här kommer att vara den längsta säsong som någon IFK-trupp upplevt. Redan den 15 augusti inleddes tävlingsmatchandet (ATG Svenska Cupen) och inte förrän i slutet av maj är det färdigspelat.

Anton berättar att det finns upparbetat bra verktyg  för att spelarna ska hålla sig i form och undvika skador.

– Vi har bland annat ett system där spelarna varje morgon svarar på frågor om deras trötthet, sömnkvalitet, muskelömhet, stress och humör. Det ger oss möjlighet att fånga upp hur det står till hos varje spelare i truppen, säger fystränaren.

Annorlunda slutspel

Programmet under slutspelet har onekligen varit lite märkligt. Mellan sista kvartsfinalen och första semifinalen hade IFK ett 19 dagar långt uppehåll. Nu väntar en finalserie med desto tätare program.

– Det gäller förstås att anpassa träningarna efter vad som gäller. Nu blir det särskilt viktigt att påskynda återhämtningen mellan matcherna.

– Varje spelare måste ta hand om sig själv för att vara så fräsch som möjligt. Mat och sömn och inga onödiga utsvävningar som kan ge skador, anser fystränaren vara särskilt viktigt och nyckeln till att nå det stora målet!

Bengt Andersson