Erik Sääf klar för två år till

Erik Sääf är klar för ytterligare två år med moderklubben IFK Skövde. Kontraktet som undertecknats gäller till och med säsongen 2023-24.

-Det känns skönt att ha detta klart och veta att man kan jobba vidare i den klubb som man har så starka känslor för, säger Erik som fyller 22 år i september.

Erik är en riktig ur-IFK-are. Spelåret 2021-22 spelade han i allsvenska Amo Handboll, men kom tillbaka till Skövde inför den här säsongen.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström gläds åt att Erik skrivit på för två nya år i den blåvita tröjan.

-Erik är en av våra egna spelare som gått den långa vägen genom egentligen alla klubbens ungdomslag, vilket känns viktigt att poängtera, säger Uffe.

Olycklig skada

Comebacken i IFK höstas blev lyckad och inte minst visade Erik bra spel på nio meter. En skada i matchen mot Hammarby visade tyvärr att korsbandet i vänster knä var av och det blev flera månaders rehabilitering.

-Då var det givetvis jättetungt. Vi skulle dessutom precis spela mot Amo i ATG Svenska cupen och det var ju en match jag sett fram mot extra mycket.

Sportchef Nyström påpekar att Erik varit väldigt nyttig i år med sina ”dubbla” kunskaper om att kunna spela både på sex och nio meter i laget.

-Inte minst under Jack Thurins skada i höstas gjorde Erik ett fantastiskt fint jobb innan han själv gick sönder.

Erik har kommit tillbaka starkt efter EM-uppehållet och i SM-final 3 senast blev det två mål från kanten.

Mer nio meter

Meningen i framtiden är att vänsterhänte Erik ska spela mer på nio meter.

-Så är tanken och nu gäller det att bygga vidare på detta. Jag tycker att det gick bra på nio meter innan skadan och jag trivs absolut i den rollen. Man blir ofta lite mer delaktig där än som kantspelare.

Hoppet lever

Först gäller dock full satsning på i första hand SM-final 4 mot Ystad på fredag kväll.

-Det var tungt senast, men vi har ju visat oss starka på bortaplan. Det handlar bara om att ladda om och ta nya tag. En match i taget är det som gäller, säger Erik.

Erik har alltid haft handboll som sin sport och är fostrad i IFK Skövde från början. 2018 var han med och vann EM-guld med det svenska U 18-landslaget. I IFK har det hittills blivit 66 seriematcher, 17 i slutspel och en Europacupmatch. Totalt handlar det om 50 mål.

-Det blir intressant att följa Eriks fortsatta utveckling framöver, konstaterar Ulf Nyström.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström