Fabbe på landslagssamling igen

Det svenska herrlandslaget i handboll ska möta Polen i två träningsmatcher i Polen 17 och 20 mars. IFK Skövdes målvakt Fabian Norsten är uttagen i truppen.

-Det känns förstås jättekul att få det förtroendet, säger ”Fabbe” precis hemkommen från Europacupmötet mot SKA Minsk.

-Att få vara en del av landslaget inspirerar alltid och ger givetvis självförtroende för framtiden, säger IFK-målvakten.

På målvaktssidan är Petter Johannesson och Tobias Thulin uttagna tillsammans med Fabian. Andreas Palicka får vila denna gången.

18 EM-hjältar

Förbundskapten Glenn Solberg, har nu tagit ut truppen till veckan i Polen. Av de 20 uttagna spelarna fick 18 speltid på vägen till EM-guldet. Dessutom tillkommer alltså Fabian Norsten, som var på plats med laget under finalhelgen i Budapest, och Redbergslids vänsternia Elliot Stenmalm, som var med under uppladdningen i Alingsås.

De båda nyuttagna landslagsspelarna Fabian Norsten och Elliot Stenmalm möts för övrigt redan på onsdag då Redbergslid kommer på besök i Arena Skövde.

 Slutet på säsongen

Två samlingar och tre matcher återstår den här säsongen för landslaget. Vecka 11 åker alltså herrarna till polska Plock för ett dubbelmöte och vecka 16 avslutas landslagssäsongen med ett riktigt prestigemöte med regerande världsmästaren Danmark i Malmö Arena (lördagen den 16 april 16.00)..