Förlängt kontrakt med Fredrik Mossestad

IFK Skövdes högersexa Fredrik Mossestad har förlängt kontraktet med ytterligare två år.

 

– Jag känner att jag ännu inte uppnått vad jag kom hit för, det vill säga att vinna något stort. Mitt intryck från början för den här föreningen stämmer överens om vad jag trodde när jag kom hit. Förlängningen var naturlig, säger 28-åringen.

IFK:s sportchef Ulf Nyström är glad över att Fredrik vill fortsätta sin resa i Skövde.

– Han tillför oerhört mycket till det här laget, såväl på som utanför banan. Förra året gjorde han en mycket fin säsong och drog ett hårt lass. I år tycker jag att han varit ännu bättre. Inte minst med tanke på att han i år klivit in och spelat tvåa i försvar på ett formidabelt sätt, säger Nyström.

 Långt från familjen

Det svåra i den här situationen för Fredrik är att han inte får träffa sin sambo Helene och familjen så ofta som man vill.

– Men det är något man får offra för att nå målen vi har satt.

Känner du dig som IFK-are idag?

– Absolut. Från första träningen har jag känt en familjekänsla som gjort min övergång från livet i Norge mycket enklare. Tack vare många goda lagkamrater – inte minst Kristian Svensson med familj – har jag klarat att hålla fokus även under ett av de svåraste åren med pandemin. Den blå klacken som alltid står upp för oss är också en orsak till att IFK är den enda förening i Sverige som jag vill spela i.

– Vad väntar du dig av framtiden?

– Nu hoppas jag bara att alla hjälps åt för att nå guldet! Önskar också att föreningen kan fortsätta att utvecklas i ännu större grad. Tillsammans ska vi fortsätta utvecklingen!

Ulf Nyström påpekar att några spelare blir extra viktiga när en del spelare i truppen försvinner till nästa säsong.

– Fredrik är en av dem, med sin professionalitet och noggrannhet i allt han gör. Han vill ständigt utvecklas och göra saker bättre och bättre. Dessutom är han en spelare som är mån om sina medspelare och det gillar jag., säger sportchefen.

Sverige eller Norge till semifinal?

Till sist får Fredrik frågan om det blir Sverige eller Norge som spelar semifinal i EM efter tisdagens gruppmöte.

– Såklart tror jag på mitt kära Norge. Tror inte att det blir en rolig onsdag om Sverige vinner..

Fotnot: Fredrik kom till IFK till säsongen 2020-21 från norska klubben Fyllingen/Bergen. Facit så här långt i IFK-tröjan är 41 elitmatcher och 122 mål. I fjol blev det tio slutspelsmatcher (25 mål) och i år hittills två Europacupmatcher ochtre mål.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström