Fredrik Sääf fortsätter hos juniorerna

Fredrik Sääf har skrivit på ett nytt avtal och fortsätter att leda juniorverksamheten tillsammans med Peter Johansson.

-Det känns inspirerande att jobba vidare med Peter. Det finns så många talangfulla juniorer som det är roligt att få vara med och utveckla. Engagemanget bland ledarna är också stort och ger energi att satsa vidare, säger Fredrik.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker att det är väldigt glädjande att Fredrik även fortsättningsvis kommer att arbeta med föreningens juniorer.

-Han har under åren samlat på sig mängder med erfarenhet och kan tillsammans med Peter och övriga ledare hjälpa våra ungdomar på deras väg mot seniorspel, säger sportchefen och fortsätter:

-Fredrik har ju sedan barnsben varit en del av IFK. Först som ungdomsspelare, därefter seniorspelare och sedermera som ungdomsledare på olika nivåer. Det menar jag också är en positiv signal i sammanhanget.

Revanschsug…

Det gångna spelåret blev ju under hösten stört och i högsta grad annorlunda på grund av pandemin. På vårkanten blev det bra och HK Skövde avancerade till kval för div I. Det slutade med förlust i tredje och avgörande matchen mot Kristianstad.

-Det var ändå en nyttig erfarenhet för killarna. Vad som svider är att vi inte klarade att kvalificera oss för steg 5 i USM. Där är vi revanschsugna, säger Fredrik med eftertryck.

Juniorerna började träna inför kommande säsong i början på maj och fortsätter några veckor till. I augusti drar sedan säsongen igång för fullt.

Bengt Andersson