Full laddning på alla fronter inför semi 3

På torsdag kl 19.00 är det alltså dags för semifinal 3 mellan IFK-lagen Skövde och Kristianstad. Vi kan konstatera att det är ett otroligt stort intresse från alla håll inför matchen.

Skövde leder med 2-0 i semifinalserien och team manager Klas Wahlström påpekar att ännu är inget klart.

– Det är först till tre vunna matcher som gäller och vi har full laddning på nästa uppgift.

Klas och spelarna påminns också om att i förra säsongens kvartsfinal mot Alingsås blev det förlust i match tre efter två inledande vinster.

– Naturligtvis kommer också Kristianstad att göra allt för att hålla semifinalen vid liv, säger Klas.

Rex Blom fick rött kort i matchen i söndags och är avstängd denna gång. Det betyder att Markus Sjöbrink går in i 16-mannatruppen.

Större tryck än någon gång

Marknadsansvarige Marcus Dahl har aldrig upplevt ett så här stort tryck tidigare.

– Handbollsfebern är total och det märks att vårt blåvita gäng betyder oerhört mycket för Skövde och bygden, säger Marcus.

– Jag tror att mixen av spelare från de egna leden – 64 procent är egna produkter – och spelare utifrån, i stor grad bygger intresset för elitlaget.

Biljettintresset har varit stort och vi räknar med storpublik.

– Publiken är fantastisk och betyder oerhört mycket. Tillsammans med Sköfdes Blå bönder görs ett kanonjobb på läktarna.

 

Arenavarvet före match

Sköfdes Blå Bönder laddar också om inför torsdagsmatchen. Nu satsar de blåa fansen för Arenavarvet och räknar med att ett hundratal supportar deltar. Fansen samlas på Blå torget en halvtimma före avkast och sen gör man en vandring runt i arenan och stannar upp framför målet där Elitlaget håller på att värma upp.

-Vi räknar med samma tryck som vid förra hemmamatchen. När klacken kör ramsor där vi klappar hoppas vi att hela publiken är med och hjälper till. Nu ska vi höras tillsammans, säger Theodor Lindahl, en av ledarna av de blåa bönderna.